„Lumea lui Christian", revista persoanelor cu dizabilităţi din Târgu Jiu

Un eveniment important pentru sute de târgujieni va avea loc joi, 8 decembrie, la Centrul Christian. Este vorba de lansarea primului număr al revistei "Lumea lui Christian" la care autori sunt chiar şi persoanele cu dizabilităţi, care primesc sprijin în cadrul acestui centru.

Primului număr al revistei "Lumea lui Christian" are circa 30 de pagini și va fi tipărit în 250 de exemplare. Cititorii vor putea afla poveşti de viață emoționante ale persoanelor cu probleme de sănătate, păreri ale lor despre ajutorul pe care îl primesc în cadrul centrului de asistență a persoanelor tinere și adulte cu handicap, dar și alte informații prețioase pentru suferinzi. Revista o să vadă lumina tiparului de două ori pe an și va fi distribuită beneficiarilor din Centrul de Zi Christian. "Revista este un fel de mijloc de informare între noi. Pentru beneficiar este important să citească ultimele noutăți apărute pe zona aceasta, a dizabilității, Ministerul Muncii atunci când mai lansează câte ceva ca noi să putem să scriem. Iar pentru zona populației în general, să citească despre contextul acesta în care trăiește o persoană cu dizabilități. Avem pe lângă câteva interviuri, povești de viață ale unor persoane cu dizabilități sau cuvânt motivațional al unei astfel de persoane, informații privind piața muncii, tot felul de astfel de aspecte", a declarat Daniel Andrei, coordonatorul Centrului de Zi Christian din Târgu Jiu.
Printre cei care au scris pentru acest prim număr al revistei se numără Elena Pomană sau Robert Gavrilescu. Lansarea revistei va avea loc de la orele 11, la Centrul de zi Christian. Pentru tipărirea revistei reprezentanții centrului au beneficiat de sprijinul Asociației Persoanelor cu Handicap din Oltenia. Peste 350 de persoane beneficiază de sprijin la Centurul de Zi Christian. Este vorba de servicii gratuite de socializare și petrecere timp liber, de recuperare, consiliere psihologică, terapie ocupațională, activități culturale și întreceri sportive.

Vizualizări: 473

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: