Top 5 obiceiuri care te țin la distanță de intervențiile stomatologice

Pentru a avea o dantură sănătoasă este nevoie să ai grijă de igiena orală în fiecare zi. Este mult mai simplu și mai puțin costisitor să previi decât să tratezi. Așadar, trebuie să fii informat cu privire la acest lucru, să cunoști modalitățile de a avea grijă de dantura ta.

 Iată care sunt cele mai importante 5 obiceiuri care te țin departe de intervențiile stomatologice


1. Periajul dentar
Cel mai la îndemână și cel mai important lucru pentru sănătatea dinților este periajul dentar. Acesta se învăță și se promovează de la cele mai fragede vârste, tocmai datorită importanței sale. Trebuie acordată atenție învățării periajului corect, cel puțin 2 minute, pentru a îndepărta cât mai bine resturile alimentare și bacteriile. Periază-ți dinții de cel puțin două ori pe zi, cel mai important după masa de seară și dimineața.


2. Irigarea orală
Irigatorul dentar este un instrument suplimentar pentru igiena dentară, modern și foarte util, am putea spune chiar indispensabil. Utilizându-l, îndepărtezi bacteriile din locurile cele mai greu accesibile. 

Îți poți achiziționa un aparat de duș bucal de pe altex.ro, pentru a te bucura de dinți sănătoși, de o respirație proaspătă și un zâmbet încrezător. Există o gamă variată de irigatoare, din care poți alege pe cel care îți este potrivit și care îți oferă îngrijirea de care ai nevoie.

Dintre beneficiile dușului bucal, amintim: spală ușor locurile greu accesibile din cavitatea bucală, lasă o senzație de prospețime după utilizare, reduce inflamația și sângerarea gingiilor etc.

3. Dieta echilibrată
Obiceiurile alimentare sănătoase contribuie semnificativ la menținerea sănătății cavității bucale, din interior, datorită absorbției substanțelor nutritive, dar și din exterior, prin contactul direct dintre aliment și dinți.

Pentru o dantură sănătoasă, include în alimentație produse bogate în calciu, magneziu, vitamine, precum lactatele, fructele și legumele proaspete și exclude pe cât posibil dulciurile și sucurile carbogazoase. După consumul dulciurilor în special, este nevoie să îți cureți dinții prin periaj sau cu ajutorului unui irigator bucal.


4. Detartrajul
Detartrajul este o procedură efectuată de medicul dentist sau de igienist și constă în înlăturarea depunerilor de tartru și de placă bacteriană, iar apoi  lustruirea dinților, pentru netezirea suprafeței acestora. Tartrul se depune dacă nu este igienizată corect cavitatea bucală, prin periaj adecvat și duș bucal, dar nu numai, Sunt persoane care, deși respectă regulile de igienă, au depuneri de placă bacteriană și necesită detartraj periodic. Medicul stomatolog este cel care îți recomandă cât de frecvent e nevoie să mergi la detartraj.


5. Control stomatologic la 6 luni
Controlul stomatologic periodic este foarte important și necesar pentru descoperirea diverselor afecțiuni. Dacă afecțiunile sunt descoperite în fază incipientă, intervențiile sunt minim invazive, se rezolvă în scurt timp și nu sunt costisitoare. 


 Așadar, ai grijă  să urmezi toți pașii necesari pentru o igienă dentară corespunzătoare. Efectuează periajul zilnic, în special seara, oricât de obosit ai fi, folosește irigatorul bucal pentru curățare în profunzime, consumă alimente sănătoase și mergi la control stomatologic periodic. Afecțiunile dentare au impact asupra sănătății întregului organism. Ai grijă de dantura ta și implicit, de sănătatea ta! 


Sursa foto: pixabay.com

Vizualizări: 874

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: