Topul celor mai fresh cocktailuri pentru vară pe care poți să ți le faci acasă

Chit că e primăvară, temperaturile de afară te induc puțin în eroare și ai putea crede foarte ușor că de la iarnă ai ajuns direct la vară. Așa că, dacă tot e deja cald afară, parcă ar merge super bine niște cocktailuri. Și, dacă nu vrei să mergi de fiecare dată la vreo terasă atunci când ți se face poftă de un cocktail bun și răcoritor, te poți bucura de ele chiar la tine acasă, în liniște. Ai nevoie doar de câteva ingrediente și de puțină răbdare. 

În articolul acesta o să îți dăm câteva rețete pentru cocktailurile clasice. Așadar, pregătește-ți shaker-ul, alege-ți fructele preferate și hai să vezi ce cocktail din acest articol îți face cu ochiul.

Cumpără-ți toate ingredientele de care ai nevoie

Înainte de a te apuca să mixezi tot felul de băuturi alcoolice și ingrediente, ar trebui să îți faci o listă clară și să mergi la magazin ca să faci aprovizionarea. Și nu uita, dacă vrei un cocktail cu un gust  care să te facă să cazi pe spate, ai nevoie de ingrediente de calitate. Așa că, nu face rabat de la calitate și ia-ți ce-i mai bun. Că doar trebuie să te mai răsfeți și tu.

Majoritatea cocktailurilor au ca bază o băutură alcoolică. Cele mai populare sunt vodka, ginul, romul, tequila sau whiskey-ul. Deci prima dată trebuie să iei băutura alcoolică. După, alcool, gustul ăla dulce și bun al unui cocktail este dat de diferite lichioruri. Aici poți să alegi de la un lichior de ciocolată, până la unul de fructe sau de cafea. Deci dacă vrei un cocktail mai dulce poți să alegi un lichior de ciocolată de exemplu, iar dacă vrei ceva mai amar, alegi un lichior de cafea sau ceva cu un gust mai intens.

Cocktailul care e sinonim cu vara și cum să-l prepari: Pina Colada

Pina Colada este probabil cel mai popular cocktail pe care ai putea să-l bei vara asta. Dacă ai închide ochii și ai gusta din el, probabil că te-ai teleporta pe o plajă undeva în Maldive sub un cocotier. 

Pentru a-l prepara ai nevoie de 60 de mililitri de rom alb, 100 de mililitri de suc de ananas, două lingurițe de lapte de cocos și la final niște gheață, că doar e cald afară. Și dacă ești fan al cocosului poți să înlocuiești laptele de cocos cu un lichior de cocos.

Cum să prepari un cocktail puțin neobișnuit, dar foarte fresh: Bloody Mary

Chiar dacă numele pare puțin neobișnuit, stai să vezi și ingreidentele. Chiar dacă prima dată când vei citi vei fi tentat să spui că nu o să-ți placă, dă-i o șansă pentru că va merita. Garantat.

Ai nevoie de puțină vodkă, aproximativ 50 de mililitri, niște suc de roșii, vreo 15 mililitri de suc de lămâie, două sau trei picături de sos iute, puțin piper măciant și, desigur, gheață. Ai mare grijă atunci când îl prepari pentru că dacă exagerezi cu un ingredient, s-ar putea să nu îți placă, dar dacă folosești dozele de mai sus o să obții ceva foarte fresh.

O băutură pe care o găsești în orice bar și care e ușor de preparat: Aperol Spritz

Aperol Spritz este un cocktail foarte popular și cu un gust ușor amărui, răcoritor și cu puțin alcool. De câțiva ani Aperol Spritz e foarte la modă și chiar dacă este originar din Italia, acesta este popular în majoritatea țărilor. De obicei, bei un Aperol Spritz pe post de aperitiv.

Pentru a prepara un Aperol Spritz ai nevoie de vin spumant, apă minerală, Aperol și, desigur, gheață.

Alt cocktail simplu de preparat: Manhattan

Ultimul din listă e un cocktail foarte simplu de preparat, Manhattan. Ai nevoie doar de 75 de mililitri de whisky, poate un Gentleman Jack, puțin vermut dulce și două, trei picături de bitter. Și, în cazul în care afară e prea cald, poți adăuga și niște gheață.

Vizualizări: 1,208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: