Tot ce trebuie să știi despre turneele de Video Poker

În mintea majorității oamenilor, sintagma „turneu de poker” evocă imagini cu jucători care își maschează cu mare grijă cărțile și sunt atenți la modul în care își cheltuiesc jetoanele. Cu siguranță, turneele tradiționale de poker sunt printre cele mai populare forme de jocuri de noroc la care ne putem gândi. Datorită situației actuale însă, turneele tradiționale au fost anulate, făcându-se trecerea spre online, astfel încât Video Poker a câștigat chiar mai mulți fani decât avea anterior. La popularitatea jocului se adaugă ofertele cazinourilor, fie că este vorba de un bonus fara depunere sau de alte beneficii oferite jucătorilor.

Acestea fiind spuse, pasionații de cazinouri care preferă pokerul în varianta video, se pot bucura în continuar de turnee competitive - și potențial destul de profitabile. Urmând o structură similară turneelor tradiționale, turneele de video poker pun jucătorii unul împotriva altuia într-o cursă pentru a acumula cele mai multe puncte.

Dacă nu ai mai participat niciodată la un turneu de video poker, te vom ajuta cu toate informațiile de care ai nevoie.

 Ce sunt turneele de video poker și cum funcționează ele?

Structura de bază a unui turneu de video poker se aseamănă cu multe dintre principiile care definesc turneele Texas Hold’em pe care le vedem la televizor.

Jucătorii achită o taxă de intrare pentru a-și asigura locul în joc. Aceste taxe de intrare sunt apoi cumulate pentru a forma suma totală a premiilor care vor fi acordate.

De la acest punct, acțiunea începe, iar jucătorii își ocupă locul la masa virtuală de poker. Odată ce organizatorul turneului face anunțul oficial, jocul începe.

Jucătorul care utilizează cele mai strălucite strategii, dar care are, în același timp, doza cea mai mare de noroc, câștigă, de obicei, turneul. Primii clasați la final sunt plătiți cu procente din fondul de premii, așadar, există mai mult de 1 câștigător.

Ce premii sunt oferite câștigătorilor unui turneu de video poker?

Totul depinde de modul în care este structurat turneul. În cazul unor cazinouri online, sau a celor celebre din Las Vegas, membrii clubului pot transforma un număr de puncte câștigate la alte jocuri într-o invitație la turneu.

Premiile pot ajunge la sume importante, de până la 1.500 de dolari.

Cu toate acestea, în cea mai mare parte, turneele de video poker folosesc structura mesei de plată stabilite cu zeci de ani în urmă de jucătorii de poker tradiționali.

Să presupunem că toată lumea plătește 25 USD pentru a intra în turneu. Ne putem imagina că turneul se desfășoară cu 50 de jucători. Acest lucru va aduce încasări de 1.250 USD pentru potul total. După ce cazinoul își rezervă își ia costul obișnuit de 5 USD din fiecare înscriere, fondul final de premii se ridică la 1.000 $.

O structură tipică de plată ar putea acorda 600 dolari câștigătorului, 300 dolari jucătorului clasat pe locul al doilea și 100 dolari deținătorului medaliei de bronz.

Desigur, acesta este doar un exemplu simplificat de dragul explicațiilor, așa că nu uita să întrebi în prealabil organizatorul turneului pentru a afla exact care sunt premiile puse în joc.

Cât durează un turneu de video poker?

Din nou, totul depinde de regulile interne ale cazinoului. Cu toate acestea, în cea mai mare parte, turneele de video poker tind să dureze doar 20 de minute. Mai puțin decât te-ai fi așteptat, nu-i așa?

Mai mult, vei putea observa că unele turnee durează doar 15 minute. De asemenea, există și turnee cu o structură unică de trei sesiuni și 15 minute.

Majoritatea evenimentelor permit jucătorilor să parcurgă două dintre aceste sesiuni cronometrate, iar jucătorul cu cel mai mare scor va determina ordinea de finalizare.

Cum funcționează un sistem de scor la un turneu de video poker?


Regulile interne vor determina cantitatea exactă de credite cu care începe fiecare jucător.

Pentru a înțelege mecanismul, vom crea o situație ipotetică. Imaginează-ți că ai 10.000 de credite în contul tău de la cazinoul online înainte de a începe prima mână. Vei paria întotdeauna maximum 5 credite pe mână, dar în cazul turneelor de video poker acestea nu se scad ca pariu. Singurul lucru care contează este numărul de credite pe care le poți adăuga la număr prin tragerea unei mâini câștigătoare.

Așadar, atunci când primele tale mâini sunt necâștigătoare, vei avea în continuare 10.000 de credite disponibile. Apoi, atunci când nimerești o culoare pe a treia mână, plata cu 30 de credite îți va crește totalul la 10.030.

Dacă pierzi următoare mână, atunci totalul rămâne static la 10.030. Dacă vei câștiga următoare cu două perechi, vei intra în posesia unei plăți de credite îți aduce până la 10.035.

După cum poți vedea, vei încheia întotdeauna cu un număr mai mare de credite decât atunci când ai început.

Concluzie

Dacă ești un fan al video pokerului, prima participare participarea la un turneu va fi, cu siguranță, o experiență de neuitat, ca să spunem așa. Jocul alături de mulți alți pasionați de poker oferă o satisfacție aparte, chiar și atunci când nu te numeri printre câștigători. Cu o taxă fixă de intrare și echivalentul unui jackpot plătit manual, turneele sunt profitabile atât din punct de vedere economic, cât și în ceea ce privește distracția.

Vizualizări: 585

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: