Tot mai puțini gorjeni se vaccinează anti-Covid. Explicația!

Pe zi ce trece tot mai puțini gorjeni merg în centrele de imunizare să se vaccineze anti-Covid. Medicii cred că oamenii au văzut că numărul de îmbolnăviri este foarte redus, cred că pandemia s-a stopat și nu se mai grăbesc să se imunizeze. Cu toate acestea, medicii atenționează că pandemia nu a încetat. 

A început să bată vântul în centrele de vaccinare anti-Covid din județul Gorj. Foarte puțini gorjeni mai sunt interesați să se imunizeze. Câteva sute de doze se mai administrează zilnic în tot județul.

Medicii au și o explicație pentru acest fenomem. „A scăzut destul de mult numărul persoanelor care se vaccinează. Probabil și pentru că numărul de cazuri a scăzut și cei nevaccinați se gândesc că nu mai are rost să se mai vaccineze, deoarece s-a atins maximul posibil de persoane care pot să împiedice răspândirea virusului. O parte au trecut prin boală, o parte s-au vaccinat și atunci am ajuns la un nivel la care numărul persoanelor infectate este spre zero”, a spus medicul Bogdan Niculescu, din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

În ultimele două săptămâni, în Gorj au fost zile când nu a mai fost raportată nicio infectare cu SarsCov2. Se vede acest lucru și în spitalele Covid care sunt tot mai goale.

Cu toate acestea, medicii recomandă să nu lăsăm garda jos pentru că pandemia încă nu a luat sfârșit. „Se vede și în secția ATI unde nu este niciun internat. La Secția Boli Infecțioase, sunt patru pacienți. La Târgu-Cărbunești, unul sau două cazuri pozitive. Au scăzut foarte mult infectările și cei nevaccinați nu mai au motivație considerând că, deocamdată, deja s-a oprit această pandemie. E posibil să reapară. Cazuri izolate mai pot apărea. Și pe tulpinile noi, cel puțin vaccinul de la Pfizer este eficient”, a mai declarat medicul Niculescu, la Tele3.

De la debutul campaniei de vaccinare, în centrele deschise în Gorj, au fost administrate peste 116 mii de doze. 

Vizualizări: 1,941

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: