Altă vară fără petreceri în comunele din Gorj

Vești proaste vin de la autorități, din localitățile în care sătenii credeau că vor petrece în această vară la zilele comunelor, dacă tot au fost ridicate o parte din restricții. Edilii gorjeni nu au bani și au decis că nici anul acesta nu vor organiza nimic de zilele comunelor.

Este și cazul localității Roșia de Amaradia, acolo unde la zilele comunei se organizau petreceri pe cinste, cu invitați de marcă și mii de participanți.

Cum restricțiile nu au fost ridicate complet, primarul a decis să nu organizeze evenimentul nici anul acesta. ”Nu o să organizez nimic anul acesta, pentru că eu vreau ceva pompos, așa cum i-am obișnuit pe cetățeni și, pe lângă faptul că bugetul nu îmi permite acest lucru, la aceste evenimente participau câte 4000 de oameni și nu putem să riscăm. Nu s-au ridicat toate restricțiile și nu putem selecta oamenii. Toți au dreptul să participe și de aceea nu facem nimic. În plus de asta, mai economisim și niște bani la buget”, a declarat Liviu Cotojman, primarul din Roșia de Amaradia.

Nici în comuna Peștișani, pentru al doilea an consecutiv, nu se va organiza Festivalul Iei care aduna mii de persoane. „În mod sigur nu vom organiza anul acesta Festivalul Iei. Pe de o parte nu avem voie să facem evenimente cu număr mare de participanți, iar la Peștișani veneau mii de oameni atât din Gorj, dar și din alte județe din țară. O să trecem și hopul acesta, iar apoi în mod sigur vom relua acest eveniment care s-a bucurat de un real succes”, a spus primarul Cosmin Pigui.

Și în comuna Alimpești, târgul anual de Rusalii a devenit tradiție, însă și de această dacă este sub semnul întrebării. ”Noi sperăm să îl organizăm, pentru că este un simplu bâlci anual. Nu este cine știe ce. Bani de la bugetul local nu am alocat pentru că organizarea lui nu presupune costuri. Sunt aceiași comercianți de ani de zile care vin aici cu marfă. Sperăm să fie bine și, dacă se poate, o să-l organizăm”, a declarat primarul Victor Drăgulescu.

Rusaliile ortodoxe 2021 sunt sărbătorite la 50 de zile după Paște și la 10 zile după Înălțarea Domnului, adică pe 20, respectiv 21 iunie.

Vizualizări: 12,895

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: