Transloc cere subvenție de peste un milion de euro

Societatea Transloc Târgu Jiu cere primăriei subvenție de 7,5 milioane de lei pentru acest an. Cererea a fost văzută drept una exagerată de câțiva dintre aleșii locali. Viceprimarul Aurel Popescu susține este o sumă mult mai mare decât cea virată anul trecut în conturile societății de transport în comun, sumă pe care nu și-o explică.

Cele 7,5 milioane de lei ar urma să meargă spre investiții în cadrul Transloc.

Viceprimarul Aurel Popescu a comentat această solicitare și susține că suma este mai mare decât subvenția acordată anul trecut în condițiile în care veniturile societății au scăzut, cheltuielile au rămas aceleași, iar Transloc ar avea inclusiv posibilitatea să trimită o parte din angajați în șomaj tehnic în această perioadă când troleele sunt mai mult goale pe străzi.

„M-a deranjat foarte mult că veniturile au scăzut, veniturile din bilete și abonamente, au scăzut cu aproximativ un miliard de lei vechi. S-a încercat o explicație vizavi de starea de urgență, că a însemnat o scădere a veniturilor, dar nu s-a ținut cont de consumurile de carburant care au scăzut ca și valoare, de alte cheltuieli care au scăzut. În schimb, în momentul în care am văzut varianta de buget de venituri și cheltuieli, am observat o creștere semnificativă cu piețele de schimb aferente bugetului pentru 2020 față de 2019 cu 38,97, aproape 40% mai mare. Este o creștere foarte mare, destul de importantă și ne dorim o explicație serioasă vizavi de această creștere a unei cheltuieli în bugetul pentru anul 2020”, a declarat viceprimarul Aurel Popescu, la Tele3.

Vizualizări: 803

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: