Sindicalist: Mă doare sufletul când văd că nu iese fum

De aproape două săptămâni, Termocentrala Turceni nu produce nimic. Este o situație cu care compania energetică nu s-a mai confruntat până acum și care îi îngrijorează pe angajați. „Mă doare sufletul când văd că nu iese fum”, a spus un sindicalist din companie, la un post local de radio.

Eugen Iovan, lider de sindicat la Termocentrala Turceni, susține că salariații sunt îngrijorați și din cauza virusului, dar și din cauza cererii tot mai mici pentru energie. Și în timp ce termocentrala este pe zero, țara noastră importă energie. „Noi am mai stat câteva zile, dar să stăm o lună, mă doare sufletul când văd că nu iese fum, niciun abur, nimic. Suntem pe zero și luăm energie de afară! Păcat de țara asta! Suntem într-o situație dificilă, cu care nu ne-am mai confruntat. Este îngrijorare mare și din cauza virusului, e panică între oameni”, a spus Iovan, la Radio Infinit.

Peste cel mult două săptămâni, va fi repornită Termocentrala de la Turceni. Acum doar 250 de oameni sunt la serviciu. Restul, în șomaj tehnic. „Se pornește grupul de pe 10-11 mai și vine mai multă lume la serviciu. Acum sunt foarte puțini. Suntem 250 pe trei schimburi. Trebuie să facem ceva. Când nu merge Sistemul Energetic, să dăm producție, e clară treaba. Economia e dărâmată, e jos”, a mai spus sindicalistul Eugen Iovan.

Vizualizări: 3,485

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: