Traseele de escaladă, luate cu asalt de turiști

Turiștii nu mai au răbdare. Chiar dacă vremea este schimbătoare, iubitorii de munte au luat cu asalt zonele de escaladă din județul Gorj. Directorul Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, a spus că au fost luate măsurile de siguranță. „Sezonul de vară turistică a început, noi avem traseele pregătite, dacă vom avea vreme bună, cu siguranță vor merge mulți turiști la munte. Deja înregistrăm un aflux foarte mare de alpiniști către zonele de practicare a alpinismului și escaladei din Valea Sohodolului și Valea Galbenului. Chiar sunt foarte mulți turiști în zona de tiroliană și acest lucru a impus măsuri suplimentare din partea noastră“, a spus Cornoiu.

Sunt zile în care angajații Salvamont lucrează în trei schimburi. „În premieră în acest an, facem schimbul I și schimbul II la baza din Târgu Jiu, iar în fiecare sâmbără și duminică avem ture permanente la Rânca, Baia de Fier și Târgu Jiu, astfel încât să răspundem cu promptitudine la toate solicitările“, a explicat șeful Salvamont.

Sabin Cornoiu le recomandă turiștilor să țină cont de prognoza meteo atunci când merg la munte, deoarece vremea capricioasă le poate pune probleme. (A.A.)

Vizualizări: 1,202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: