Trei firme au câștigat contractul de pază la CEO. Cine ia cei mai mulți bani!

Licitația pentru asigurarea pazei la CE Oltenia a fost adjudecată, după luni bune de așteptare și prelungire a vechilor contracte. Câștigătorul trebuia să fie anunţat în februarie, dar abia la finalul lunii aprilie s-a întâmplat acest lucru. Între timp, au fost și reclamații la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, iar licitația pentru unele loturi a fost anulată. Inițial, contractul pe 12 luni a fost de aproape 20 de milioane de lei, cu TVA, iar pe lunile rămase este de 10 milioane de lei, fără TVA.

Pe 28 aprilie a fost atribuită licitația de pază lansată pe 16 decembrie 2016. „Achiziția este necesară în vederea asigurării siguranței obiectivelor, bunurilor și valorilor împotriva oricăror acțiuni ilicite care lezează dreptul la proprietate, existența materială a acestora, precum și a protejării persoanelor împotriva oricăror acte ostile care le pot periclita viața, integritatea fizica sau sănătatea“, se arată în caietul de sarcini. Dar nu a fost chiar urgentă, evaluarea durând foarte mult și fiind una cu peripeții. Loturi anulate, contestații și prelungire de contracte. Recent, CE Oltenia a plătit 2,4 milioane de lei vechilor firme de pază pentru două luni, iar acum a stabilit câștigătorii.

Cea mai mare parte din contract îi revine SC Signovince SRL, valoarea fiind de 7,6 milioane de lei. Firma controlată de Ion Făget, fostul șef al SRI Gorj, va asigura paza în opt unități ale CE Oltenia, având peste 380 de agenți, dintr-un total de 600. TMG Guard SRL a obținut contracte de 2,3 milioane de lei, având la lucru 125 de agenți. Și firma Dialfa Security SRL va avea agenți la CEO, dar valoarea contractului este de 531.672 de lei, fără TVA.

Vizualizări: 5,406

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: