Trei nunţi de Valentine’s Day la Poarta Sărutului

Multă veselie şi multă iubire sâmbătă la Poarta Sărutului, unde trei cupluri de îndrăgostiți și-au unit destinele pentru tot restul vieții. Tinerii care au venit și au spus „DA” în fața ofițerului de stare civilă sunt din București și Caracal, pentru toți ziua sfântului Valentin având o semnificație deosebită, chiar dacă sărbătoarea este una „de import”.

Tinerii veniți din capitală sunt „la origini” tot gorjeni, ei devenind bucureșteni după ce au plecat acolo la facultate, după terminarea studiilor nerevenind pe meleagurile natale decât pentru a-și vedea rudele. Acum au avut un motiv în plus să desfacă sticlele de șampanie şi să îşi jure iubire veșnică lângă perechea aleasă, opera lui Brâncuși fiind încă o dată martor al căsătoriilor respective.

„Este cea mai specială zi din viața mea. E ceva deosebit să fii aici la Poarta Sărutului, de Valentine’s Day. E un moment special și de asta am și decis să facem căsătoria lângă un simbol al iubirii”, a spus Alexandru Vâlceloiu, unul dintre mirii de sâmbătă.

Emoţii a avut și celălalt mire „bucureștean”, Ion Vâlceanu mărturisind că la Târgu Jiu a copilărit și a crescut, la București reușind însă să se îndrăgostească și să își găsească jumătatea. Cel de-al treilea cuplu de miri a fost din Caracal, tinerii venind la Târgu Jiu doar alături de naşi şi fără să aibă haine mai deosebite, Silvia și Denis Catena explicându-le celor interesați de prezența lor acolo că nu au avut încotro și au trebuit să aleagă o ținută mai lejeră pentru că de la Poarta Sărutului urmau să plece la munte, pentru a sărbători. „Noi am venit din Caracal şi nu e pentru prima dată când suntem la Poarta Sărutului. Am venit de mai multe ori aici, ne-am plimbat prin acest parc, ne-a plăcut foarte mult și de aceea am decis să ne căsătorim într-o zi specială. La costum nu am putut veni pentru că geaca şi blugii sunt mai practici. Noi de aici plecăm cu naşii noştri direct la munte, acolo facem petrecerea, iar costumele dacă le-am fi luat cu noi ne-ar fi încurcat ulterior şi am preferat să renunțăm la ele, să facem nunta în haine obişnuite, pentru a fi mai practici”, a spus mirele din Caracal.

Şeful de la Direcţia de Evidenţa Populaţiei, Laurențiu Dan, care a fost și ofițer de stare civilă, a spus că astfel de căsătorii vor mai fi oficiate şi de Dragobete, pe 24 februarie, asta în cazul în care vor exista persoane interesate, regula ultimilor ani arătând că tinerii preferă să îşi unească destinele mai mult de Valentine’s Day decât de ziua românească a iubirii.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: