Desert uşor şi răcoritor cu griş şi lămâie

Crema de griş cu lămâie este un desert ce se poate realiza rapid atât pentru torturi și prăjituri, dar şi pentru a fi servit ca desert răcoritor în zilele de vară.

Grișul poate fi transformat într-o cremă excepțională pentru torturi și prăjituri. Crema conține unt și suc de lămâie. Ultimul ingredient intensifică gustul și îi oferă o notă acrișoară caracteristică. Dacă nu vă place lămâia, puteți să o înlocuiți cu lapte condensat caramelizat sau pudră de cacao. Dacă doriți, puteți să adăugați și fructe în cremă.

Ingrediente:

-100 g de griș;

-2 pahare de lapte (500 ml);

-o lămâie;

-100 g de unt;

-100 g de zahăr;

-30 g de zahăr vanilat.

Mod de preparare:

Clocotiți laptele, după care adăugați treptat grișul în el. Este important să evitați formarea cocoloașelor. De aceea, terciul trebuie amestecat în permanență. Adăugați zahărul pe la jumătatea timpului de fierbere. Fierbeți terciul până va căpăta o consistență medie. Apoi luați-l de pe foc și lăsați-l să se răcească în totalitate. Ca să grăbiți procesul de răcire, puneți cratița într-un vas cu apă rece.

Bateți untul într-un vas separat până va deveni pufos. Mixând în continuare, adăugați treptat terciul de griș în el. Mixați crema până va deveni omogenă. La sfârșitul acestui proces adăugați câteva lingurițe de suc de lămâie. Apoi dați crema la frigider pentru 60 minute, sau mai mult dacă vreţi să o folosiţi ca simplu desert. O puteţi servi în cupe de îngheţată şi decorată cu fructe.

Vizualizări: 1,534

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: