Treizeci de medici noi, în trei ani, la Spitalul Judeţean

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Târgu Jiu ar putea acoperi, în acest an, deficitul de personal. Se fac concursuri pe bandă rulantă, în prezent unitatea medicală anunțând examene pentru mai multe posturi de medic. În ultimii trei ani, Spitalul Județean de Urgență a angajat aproximativ 30 de medici noi.

În perioada următoare, vor fi organizate concursuri pentru alte cinci posturi de medic în cadrul Spitalului Județean. „În acest moment, avem scoase la concurs două posturi de medic stomatolog. Am mai trimis către publicare în ziarul «Viața Medicală» un post de medic rezident la Urologie, un post de medic specialist tot la Urologie, un post de medic specialist sau rezident la Cardiologie”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Dacă vor fi ocupate toate posturile, spitalul nu se va mai confrunta cu deficit de personal, o problemă gravă la nivelul tuturor unităților medicale din țară. „În ultimele șase luni, la Spitalul Județean au venit șapte medici tineri, șapte medici rezidenți care se vor forma pentru a fi cadre ale Spitalului Județean de Urgență. În afară de aceste posturi, spitalul ar mai avea nevoie de două posturi la Unitatea de Primiri Urgențe, și la UPU pentru copii vom mai avea nevoie de specialiști în pediatrie. Mai avem nevoie de medic de genetică medicală și la Psihiatrie ar mai fi nevoie de un medic specialist. Cu acestea, SJU ar putea avea toți medicii de care ar avea nevoie. În acest an, lucrăm la completarea organigramei”, a mai adăugat Tătaru.

Vizualizări: 3,110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: