Trendul turistic în România este cazarea la căruţă sau în şură

Românii sunt inventivi când e vorba de cazarea turiştilor care vor să locuiască în mijlocul naturii. La Braşov se constată deja un nou trend în turism, cel al turiştilor nomazi, care vor să locuiască fără ziduri, direct în mijlocul naturii, în locuinţe dintre cele mai neobişnuite.

Din ce în ce mai mulţi români îşi doresc o astfel de vacanţă, departe de agitație, în locuri cât mai simple, în locaţii de cazare inedită, fără pereţi şi confort, precum nomazii.

Este deja un trend în zona judeţului Brașov unde călătorii plătesc pentru a nu avea pre mult confort ci cât mai multă natură prin preajmă. Aceştia sunt decişi să experimenteze somnul în șura cu fân, în cort sau chiar în căruță.

Oaspeții au parte astfel de aer curat, de mirosul pajiștilor pline de flori sau de foșnetul pădurii, dar totul la un preţ de hotel. Într-o grădină din Brașov ai impresia că ești în mijlocul naturii dar, în realitate, te afli chiar în inima orașului dar poţi dormi în natură.

Cazarea se face într-o livadă cu meri și cireși, unde gazdele au amenajat 10 corturi și 5 căruțe cu coviltir. Căruţele sunt realizate chiar de către proprietari iar roţile sunt vechi de peste 100 de ani fiind achiziţionate de la colecţionari. O noapte de cazare în căruță costă 200 de lei şi tot atât plătesc și cei care se aventurează până în satul Peștera, între munți, unde se găsesc 5 corturi speciale amplasate direct în natură.

Proprietarii spun că turiştii sunt atraşi mai ales de experienţa de a trăi în natură, mulţi fiind crescuţi în mari oraşe, de experienţa de a face focul, de liniştea care îi înconjoară şi de peisajele mirifice ale munţilor din jur.

Ceva mai robuste, dar la fel de aproape de natură, sunt căsuţele construite în copaci, astfel de locuri de cazare fiind la Porumbacu de Sus, în judeţul Sibiu.

O noapte de cazare aici costă aproximativ 500 de lei, în funcţie de sezon. Aici oaspeţii sunt serviţi direct în căsuţe de gazde cu produse locale din satele din Sibiu. Locul este perfect pentru cei care îşi doresc să exploreze Munții Făgăraș, care sunt la o aruncătură de băț.

Vizualizări: 1,982

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: