Pandemia îi trimite în vacanță pe litoralul românesc

Pandemia provocată de noul coronavirus nu a luat sfârșit, însă gorjenii se pregătesc de vacanță și nu vor să mai rateze această vară. Cea mai căutată destinație este litoralul Mării Negre, spun reprezentanții agențiilor de turism, iar biletele se vând mai ceva ca pâinea caldă.

”După mai bine de un an de stat acasă, românii sunt dornici să plece în vacanțe. În această vară, românii au solicitat cel mai mult litoralul românesc. De exemplu, în stațiunea Mamaia sunt hoteluri ocupate la capacitate maximă. Toată vara au clienți”, a spus Virgil Dănăricu, reprezentantul unei agenții de turism din Târgu Jiu.

Sunt gorjeni care și-ar fi dorit să plece peste hotare în vacanță, însă din cauza restricțiilor care încă mai sunt în vigoare, mulți au ales să-și petreacă concediile în țară. ”Mergem spre litoralul românesc, la Constanța. Am înțeles că se caută mult Egiptul, dar preferăm să mergem la noi. Poate anul viitor vom merge în străinătate (...) Cred că la noi mergem la noi în țară. Avem acele vouchere și e păcat să le pierdem (...) Nu ne-am făcut planul, momentan. Mi-ar plăcea Grecia, dar sunt prea multe restricții”, au spus câțiva gorjeni.

De exemplu, cei care aleg să meargă pe litoralul românesc au aflat că prețul pentru un sejur de două persoane pleacă de la 1.600 de lei cu mic dejun inclus și pot ajunge și până la 5000 de lei all inclusive.

Vizualizări: 1,939

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: