Trotinetele electrice, pericol public în Târgu Jiu. Discuție în ATOP!

Problema trotinetelor electrice din Târgu Jiu va fi dezbătută în cadrul Autorității Teritoriale de Ordine Publică Gorj. Au fost semnalate deja incidente în trafic și, în plus, multe trotinete sunt văzute abandonate prin intersecții sau aruncate în gardurile vii, pe marginea drumului.

În plus, mulți tineri nici nu respectă vreo regulă în trafic. Merg pe contrasens, ignoră culoarea roșie a semaforului, merg uneori și câte doi pe o trotinetă și pun în pericol atât siguranța lor, cât și a altor participanți la trafic.

„Este și o problemă de legislație. Una e să treacă o trotinetă pe o trecere de pietoni, una e să vezi o trotinetă, fără niciun fel de semnalizare, în giratoriu. Eu am avut un moment în care o tânără a intrat în giratoriu de vreo două ori cu trotineta. Nu știu ce a avut în cap. Trebuie făcut ceva. Trebuie reglementată această activitate. Problema e și de vârstă a celor care le conduc. Sunt tineri și sub 16 ani. Văd trotinete abandonate pe străzi, aproape de trecerile de pietoni. Pur și simplu, când se termină cartela, le lasă acolo”, a declarat Ion Rușeț, președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică Gorj.

Problema va fi dezbătută și la nivelul Poliției Locale, a mai adăugat Rușeț, la 1 Plus TV: „Se va discuta această problemă în special la nivelul Poliției Locale. Aici este o firmă care închiriază aceste trotinete. Va trebui să existe implicarea Poliției Locale, să vedem cu ce propuneri vin. Se va discuta și în Comisia de circulație probabil și cu Serviciul Județean de Poliție Rutieră, vom vedea”.

Vizualizări: 3,330

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: