Turist luat cu elicopterul SMURD din apropierea Transalpinei

Intervenție dramatică de salvare în masivul Parâng. Salvamontiștii gorjeni au fost solicitați miercuri să dea o mână de ajutor unui turist care se afla în zona de creastă și i s-a făcut rău. Salvatorii au ajuns la el și au fost nevoiți să-l transporte cu ambulanța spre o zonă unde să poată ateriza elicopterul SMURD chemat de la Craiova pentru preluarea turistului.

Apelul a venit miercuri seara. Salvamontiștii au pornit în căutarea bărbatului. Au fost anunțați că acesta are probleme medicale. Nu se mai putea deplasa si respira cu mare greutate. „Salvamontiștii au ajuns la locul evenimentului, persoana cu probleme medicale se afla pe Hornul Lacurilor, au stabilizat-o și au transportat-o în creasta unde a așteptat elicopterul”, a fost mesajul salvatorilor.

Din fericire, elicopterul a putut ateriza și l-a preluat pe bărbat la spital.  „Elicopterul a prins o fereastra printre norii adunați în creasta muntelui, a reușit sa identifice locul în care se aflau salvamontiștii și sa aterizeze în apropierea lor pentru a prelua persoana cu probleme medicale. Salvamontiștii au asigurat și deplasarea celorlați membri ai grupului pana în zona Transalpina, unde își aveau mașinile”, au mai anunțat reprezentanții Salvamont Gorj.

Vizualizări: 1,467

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: