UATAA Motru are cărbune până în octombrie

Uzina de Agent Termic din Motru a reușit să plătească lignitul cu care va încălzi municipiul. Cărbunele a fost achitat în avans până în luna octombrie. Primarul Cosmin Morega a discutat cu ministrul Energiei în speranța că lucrurile vor fi schimbate și uzina de agent termic să poată cumpăra cărbune pe care să-l plătească mai târziu. Edilul se teme ca societatea nu va putea face față cheltuielilor în această iarnă.

După mulți ani, uzina de agent termic a reușit să cumpere, spune primarul, cărbune în avans ca să poată funcționa până în octombrie. Dar nu e suficient. Autoritățile au căutat soluții si la ministrul Energiei, Virgil Popescu.

"Nu am obținut un răspuns. L-am rugat sa ne sprijine. UATAA nu mai are datorii către CEO, a ieșit din insolvență. Doar certificatele. Am reușit, după 10-15 ani, să avem cărbunele plătit până în octombrie. Am plătit în avans. Au un contract pana în decembrie. L-am rugat să ia în calcul acea plata la 40-60 de zile pentru cărbunele care va fi necesar. Este foarte greu să plătim în avans cărbunele, să cumperi păcură, să plătești salariile. Ministrul a zis că va avea o discuție", a declarat primarul din Motru, Cosmin Morega, într-o emisiune la Radio Infinit.

Peste patru mii de apartamente din municipiul Motru sunt racordate la reţeaua de termoficare. Se adaugă firme, şcoli, grădiniţe şi primăria. Pentru că nu toată lumea a plătit facturile la timp, uzina care furnizează agentul termic în oraş are de recuperat de la populaţie peste 16 milioane de lei.

Vizualizări: 1,104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: