Anunțul lui Vîlceanu: Bani pentru Calea Eroilor, însă lucrarea va fi realizată de CNI

Deputatul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a anunțat că lucrările de pe Calea Eroilor vor fi transferate la Compania Națională de Investiții, iar Ministerul Dezvoltării va aloca peste 5 milioane de euro pentru finalizarea lucrărilor.

Vîlceanu a postat pe Facebook un extras din decizia CNI, din care rezultă că celelate lucrări de pe Calea Eroilor, strada pe care sunt dispuse operele lui Brâncuși, vor fi finanțate cu peste 5 miilioane de euro.

”Calea Eroilor din Târgu Jiu este un obiectiv important pentru comunitate și îmi pare rău să văd dispute publice generate de problemele legate de stadiul și calitatea lucrărilor.

Din fericire, pot acum să spun, odată ce s-au încheiat discuțiile, că a fost obținută o finanțare de peste 5 milioane de euro pentru continuarea lucrărilor pe cealaltă parte din Axa Brâncuși. Mai mult, de această dată lucrările nu vor mai fi gestionate de primărie, ci de Compania Națională de Investiții (CNI). Îmi doresc să văd cât mai repede pus în practică proiectul pentru modernizarea străzii pe care sunt operele lui Brâncuși.

Mulțumesc ministrul Dezvoltării  Cseke Attila și secretarului de stat Victor Banța”, este mesajul acestuia.

Modernizarea primei bucăți din Calea Eroilor, pornind de la Biblioteca Județeană spre Coloana fără Sfârșit, ar fi trebuit să fie finalizată deja, însă constructorul a avut o serie de probleme inclusiv legate de obținerea materialelor, calitatea lucrărilor și chiar capacitatea firmei de a executa această lucrare.  

Galerie foto


Vizualizări: 1,509

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: