Ultimul weekend din iulie va fi cu rock la Rânca

RockFest Transalpina, singurul eveniment din Gorj ce reunește iubitorii de rock din țară, revine după doi ani de pauză cu ediția a IV-a. Concertele de anul acesta se vor desfășura pe 29 și 30 iulie în același cadru natural de excepție, la Rânca, chiar la intrarea în stațiune, lângă pârtia de săniuțe, pe platoul amenajat de Obștea Bercești Vlădoi.

Festivalul aduce publicului cele mai rezonante nume ale rockului românesc, dar și trupe aflate în plină ascensiune, cu propuneri muzicale noi și cu un sound plin de personalitate.

Vineri, 29 iulie, seara va fi deschisă cu energie și good vibe de Dan Helciug și Spitalul de urgență, solistul trupei fiind și prezentatorul festivalului. Vor concerta apoi clujenii de la Altar, unul dintre cele mai reprezentative grupuri metal-rock din România ce a împărțit scena, de-a lungul carierei, cu nume celebre ale genului precum Iron Maiden, Sepultura, Uriah Heep, Testament, Prodigy sau Napalm Death.

De ani buni, trupa legată în jurul lui Ovidiu Ioncu Kempes susține cu succes concerte la toate evenimentele de profil, mulți considerându-l pe Kempes cea mai bună voce rock din România. Recitalul său va prefața vineri concertul de închidere a serii susținut de veteranii de la Iris, Cristi Minculescu, Valter și Boro, adevărate legende ale rockului românesc cu o activitate muzicală de peste 45 de ani și cu milioane de spectatori.


Cea de-a doua seară de festival, sâmbătă, 30 iulie va debuta cu recitalul Double Click, o trupă cu un rock fresh și plin de energie, de la metal până la funk și balade. The Mono Jacks, cea de-a doua trupă a serii, aduce un rock alternativ cu un sound atractiv, spre post-punk, o muzică destul de elaborată, chiar sofisticată pe alocuri.

Cu un rock greu de încadrat într-un tipar, poate art-rock cu influențe din blues și jazz, cei de la Byron vor concerta la Rânca aducând fanilor piese care i-au consacrat, dar și noutăți. Cu două decenii și jumătate de activitate și începuturi legate de Obeliscul din Costinești, timișorenii de la Implant pentru Refuz nu se dezic de progressive metal și aduc pe Transalpina sound-ul rockului inteligent atât de apreciat de fani.

Seara va fi încheiată de Timpuri Noi, trupă din aceeași categorie a „veteranilor” titrați ai rock-ului românesc, cu hit-uri pe care iubitorii acestei muzici le vor asculta și cânta cu plăcere.

RockFest Transalpina așteaptă iubitorii de rock în ultimul weekend din iulie la Rânca, pe cea mai înaltă șosea din România. Festivalul este organizat de Consiliul Județean Gorj, Asociația „Acasă la Brâncuși”, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” și Școala Populară de Artă „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu.

Vizualizări: 650

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: