Atmosferă magică la Hobița. Violonist celebru, acasă la Brâncuși!

Au fost momente pline de emoție și magie în curtea părintească a marelui Constantin Brâncuși, la Hobița. Celebrul violonist Alexandru Tomescu a adus la Peștișani vioara Stradivarius. Concertul a adunat zeci de oameni în curtea casei muzeu.

A fost primul concert cu vioara Stradivarius la Hobița, iar violonistul Alexandru Tomescu s-a declarat emoționat de atmosferă. "Muzica este la ea acasă oriunde. Aici, având în spate această bijuterie, evident, ne-am simțit foarte inspirați și am simțit din plin energia spirituală a locurilor", a mărturisit Alexandru Tomescu.

Edilul Cosmin Pigui speră să transforme acest concert într-unul de tradiție în comuna Peștișani. "Foarte multă emoție. Ne încărcăm cu energie pozitivă. Să avem un Stradivarius în curtea lui Brâncuși este cu totul deosebit. Sperăm să vină la anul într-un turneu mult mai amplu. Este o mare bucurie că ne-a călcat pragul casei", a declarat primarul din Peștișani, Cosmin Pigui.

Zeci de oameni au luat parte la evenimentul inedit. "Ai cel mai mare violonist al României și chitaristul Dragoș Ilie, care m-a fascinat, acasă la Brâncuși, care a iubit muzica de calitate. Eu încurajez astfel de evenimente. Oamenii care vizitează Gorjul au ce să vadă și pot avea surprize plăcute întâlnind astfel de valori naționale", a spus Adrian Tudor, președintele Rotary Târgu Jiu.

Alexandru Tomescu va aduce vioara Stradivarius și duminică seara, de la ora 20, în Parcul Coloanei fără Șfârșit, în cadrul Turneului Internațional Stradivarius.

Galerie foto




Vizualizări: 899

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: