Un bărbat vrea să înfiinţeze o alee a Eroilor în Rovinari

Un bărbat vrea să înfiinţeze Aleea Eroilor în oraşul de unde provine, Rovinari. Vasile Vulpe are 78 de ani şi s-a născut în Furduieşti, comuna Roşia Jiu, un sat care acum nu mai există pe faţa pământului din cauza exploatărilor miniere care au avut loc în zonă.

Bătrânul vrea să înfiinţeze Aleea Eroilor la Rovinari, unde să fie amplasate plăcuţe comemorative inscripţionate cu numele satelor dispărute, dar şi ale locuitorilor lor, care au pierit în cel de-al II-lea război mondial.  Pentru a materializa acest proiect, bărbatul are nevoie de acordul primăriei, care până acum nu a dat un răspuns pozitiv. „Cred că ar fi un gest foarte frumos din partea domnului primar dacă ar accepta acest proiect, mai ales că oraşul Rovinari este amplasat pe locul fostei Comune Roşia Jiu. Eu mai am şi nişte obiecte moştenite de la bunici, iar altele chiar descoperite de mine, care au fost autentificate la Bucureşti ca datând de foarte mult timp şi care ar putea fi folosite pentru acest proiect. De vreo patru ani i-am propus domnului primar să facă această Alee a Eroilor, însă de fiecare dată spune că nu are bani”, declară Vasile Vulpe.

Filip spune că nu are bani

Primarul oraşului Rovinari, Dorin Filip,  spune că nu are cu ce să facă Aleea Eroilor pe criza asta. ”Eu i-am explicat demersurile care trebuie făcute. Trebuie să existe un proiect care se depune la Consiliul Local şi trebuie să vedem de unde putem să atragem fondurile. Pentru că este vorba despre câteva zeci de miliarde de lei, iar noi în criza asta nu ne putem permite să aruncăm cu banii. Cine mi-i dă? Alei am în oraş, că sunt atâtea, dar de unde să dau banii să fac şi busturile eroilor?  Nu am cu ce să-mi achit investiţiile, am de terminat stadionul şi blocuri, şi nu am de unde să dau, iar eu mă pun să fac Aleea Eroilor”, declară Dorin Filip, primarul oraşului Rovinari.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: