Un desert de post, ușor de făcut

Un desert de post simplu și delicios pe care îl poți pregăti este budinca de griș cu sirop de fructe. Iată cum să o faci:

Ingrediente:

500 ml de apă sau lapte vegetal (soia, migdale, ovăz etc.)
4 linguri de griș
2-3 linguri de zahăr sau alt îndulcitor (după gust)
O linguriță de esență de vanilie
Coajă rasă de lămâie sau portocală (opțional)
Sirop de fructe sau gem pentru topping (vișine, căpșuni, zmeură etc.)

Mod de preparare:

Încălzirea lichidului: Pune apa sau laptele vegetal într-o cratiță și încălzește-l la foc mediu.

Adăugarea grișului: Când lichidul este aproape de punctul de fierbere, adaugă grișul treptat, în ploaie, amestecând continuu cu un tel pentru a evita formarea cocoloașelor.

Îndulcirea: Adaugă zahărul și continuă să amesteci până când compoziția se îngroașă (aproximativ 5-7 minute). La final, adaugă esența de vanilie și, dacă dorești, coaja de lămâie sau portocală.

Răcirea: Toarnă budinca în boluri mici sau într-o tavă. Las-o să se răcească complet.

Servirea: Toarnă deasupra siropul sau gemul preferat și servește.

Este un desert rapid, aromat și ideal pentru zilele de post. Poți adăuga fructe proaspete pentru un plus de savoare!

Vizualizări: 1,354

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: