Un film lansat de câteva zile a împărțit lumea în două

Lansat recent pe Netflix, filmul „Don’t Look Up” a polarizat întreaga lume în două aducând în prim-plan un subiect actual. La doar trei zile de la lansare, „Nu priviţi în sus” era pe primul în topul filmelor vizionate şi în România și cel mai discutat film pe reţelele sociale.

Din distribuția fimului „Don’t Look Up” fac parte nume sonore precum Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Jonah Hill și Cate Blanchett. Dar nu doar distribuţia i-a adus acest succes de box-office ci situaţia mondială actuală, nu privită prin prisma evenimentului prezentat, o cometă ce se apropie de Pământ, ci prin prisma felului în care oamenii, şi în special politicienii, se raportează la părerea oamenilor de ştiinţă.

Filmul „Don’t Look Up”( Nu priviți în sus!), lansat în 24 decembrie pe rețeaua Netflix, a generat discuții ample în toată lumea dar şi în România. Filmul este pe primul în topul filmelor vizionate în România și cel mai discutat film pe Facebook.

Cu o distribuție cu nume sonore în cinematografia mondială, filmul critică modul în care politicienii, acompaniați de mass-media, gestionează o catastrofă iminentă, în acest caz Pământul va fi lovit de o cometă de dimensiuni mari ce va duce la extincția vieții. El încearcă să reflecte starea din societatea polarizată de politicieni, dar și de mesajele primite pe rețelele de socializare.

„Don’t Look Up” a declanșat multe reacții pro sau contra ale internauților din România, ceea ce a dus inclusiv la o reacție din partea Netflix România: „Ne cerem scuze pentru discuțiile iscate la mesele de Crăciun referitoare la Don’t Look Up. Răspunsul corect la întrebarea „Dacă Don’t Look Up e un film bun sau prost?” este DA”.

Vizualizări: 1,585

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: