Un premiu special va purta numele micuţei artiste din Rovinari, răpusă de boală la 10 ani

Tragedie în familia micuţei artiste Ana Maria Gheoghiţoaia din Rovinari. Fetiţa s-a stins din viaţă la numai 10 ani, chiar în Sâmbăta Mare, răpusă de o boală cruntă. Fetiţa era talentată, fiind premiată la toate festivalurile şi concursurile de muzică populară la care a participat. Vestea că Ana a plecat în lumea celor drepţi a picat ca un trăsnet asupra celor care au cunoscut-o şi nu numai. În semn de preţuire pentru micuţa artistă, Dorin Brozbă, organizatorul a numeroase festivaluri pentru copii, a anunţat că va acorda la concursurile viitoare un premiu special care să poarte numele micuţei artiste din Rovinari.

Fata a început să se simtă rău la sfârşitul lunii martie. Părinţii au dus-o la medicul de familie, care i-a prescris un tratament pentru viroză respiratorie. A mers acasă, dar s-a simţit din ce în ce mai rău. În data de 2 aprilie, copila s-a prezentat la Camera de Primiri Urgenţe de la Spitalul Rovinari. De aici a fost transferată la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, unde medicii au stabilit că fata suferă de encefalită acută. Medicii au decis să o trimită la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti. Fata a intrat în comă, iar sâmbătă şi-a dat ultima suflare pe patul de spital.

Conform profesorului său de canto, Gore Burlan, fetiţa a participat la un concurs chiar şi în ziua în care s-a prezentat la spitalul din Rovinari, în stare gravă. „Ultimul său concurs a fost pe 2 aprilie şi sincer şi acum îmi vine să plâng. A câştigat premiul 1, premiu pe care nu am putut să i-l dăm, pentru că atunci au fost mulţi copii, urmând ca după vacanţă să le facem decernarea premiilor la toţi copiii. Regret că nu îi mai putem da premiul Anei. A fost un copil pe care şi l-ar fi dorit orice părinte, silitoare, elegantă, optimistă”, a spus Gore Burlan, într-un interviu acordat pentru România tv.

În semn de apreciere pentru mica artistă din Rovinari, Dorin Brozbă a luat decizia ca un premiu special să poarte numele său. „A pierit din această lume, la doar 11 anişori neîmpliniţi, Ana Maria Gheorghiţoaia, o copilă fermecătoare, plină de veselie şi de talent artistic, premiată şi la ultimul nostru festival-concurs de la Horezu-Vîlcea, dedicat Filofteiei Lăcătuşu, în urmă cu doar trei săptămâni. Pentru tot ceea ce a făcut în scurta ei viaţă în slujba cântecului românesc autentic, la viitoarele noastre concursuri pentru copii se va acorda mereu un premiu special care va purta pe merit numele acestei fetiţe speciale”, a anunţat publicistul Dorin Brozbă.

Vizualizări: 2,742

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: