Moaștele sfântului Irodion de la Lainici, aduse la Craiova

Credincioșii craioveni au posibilitatea ca pe parcursul întregii zile de miercuri să se închine și să se roage la moaștele Sfântului Cuvios Irodion, care au fost aduse marți de la mănăstirea Lainici în Bănie. În cursul după-amiezii a fost săvârşită slujba Privegherii, respectiv Vecernia unită cu Litia, Utrenia şi Ceasurile pascale, iar la miezul nopţii urma să fie săvârşită Sfânta Liturghie, conform unui comunicat de presă.

Moaștele vor putea fi atinse pe parcursul întregii zile la biserica Sfântul Ierarh Calinic, care își serbează miercuri hramul. Mitropolitul Olteniei, Irineu, va sfinți o slujbă în prima parte a zilei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, fostul stareț de la Lainici, Irodion, fiind canonizat și trecut în rândurile sfinților în anul 2011, calendarul ortodox sărbătorind ziua canonizării sale pe 3 mai.

„Din fragedă pruncie, Sfântul Irodion a intrat în Mănăstirea Cernica, unde l-a avut ca părinte duhovnicesc şi stareţ pe Sfântul Ierarh Calinic. Asemenea lui, Sfântul Irodion s-a străduit să se arate vrednic de această chemare dumnezeiască, pe care Mântuitorul o face cunoscută pentru fiecare în parte: «Fiţi, dar, voi desăvârşiţi, precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârşit este». Aceste cuvinte ale Mântuitorului au răsunat permanent în mintea şi inima sa. Astfel, văzându-l pe Sfântul Calinic, Sfântul Irodion şi-a început nevoinţa cea bună şi a adăugat în fiecare zi osteneală peste osteneală ca să ajungă «la starea bărbatului desăvârşit», la vârsta deplinătăţii Mântuitorului Hristos. Sfântul Irodion duhovnicul a fost martorul multor minuni ale Sfântului Ierarh Calinic, el însuşi fiind un făcător de minuni încă din viaţa pământească. De atunci şi până în zilele noastre, Sfântul Irodion a fost cinstit de toţi credincioşii olteni”, a afirmat mitropolitul Olteniei.

Vizualizări: 273

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: