Un primar din Gorj le-a pus gând rău celor care aruncă gunoaie în pădure sau în apă. „Am pus camere!”

Camerele de supraveghere vor speria cetăţenii certaţi cu legea şi cu bunul simţ. Cel puţin asta speră edilul comunei gorjene Drăguţeşti care a instalat noi camere de supraveghere în zonele unde se confruntă cu gunoaie aruncate la voia întâmplări. Saci cu tot felul de resturi sunt abandonaţi în păduri sau pe albiile râurilor Jiu şi Amaradia.

 

Edilul Ion Popescu a atras atenţia că au fost montate camere de supraveghere în mai multe zone şi cei prinşi că se debarasează de gunoaie unde nu au voie vor fi amendaţi.

 

Primarul din Drăguţeşti nu-şi explică acest fenomen din vreme ce există firmă care strânge gunoiul de la porţile oamenilor: „Încă ne luptăm cu această problemă şi nu înţeleg de ce atâta timp cât vine maşina de gunoi la timp, se ia gunoiul selectiv. Nu înţeleg cum poţi pleca de acasă cu un sac de gunoi şi să-l arunci în pădure. Albia Jiului, albia râului Amaradia sunt alte locuri la fel ca pădurile. Muncim, facem curăţenie şi ne costă foarte mulţi bani şi foarte multă muncă. Nu înţeleg cum să te duci cu un sac de PET-uri şi să-l arunci pe Jiu”, a declarat primarul din Drăguţeşti.

 

Cei surprinşi că aruncă gunoaie la voia întâmplării vor fi amendaţi, avertizează edilul. „Nu ştiu dacă au observat acei cetăţeni care tot cară diferite mizerii că dispar plasticele respective. Noi suntem în spate. Am pus camere de supraveghere şi vor fi amendaţi. Nu sună foarte frumos, dar acei oameni vor fi amendaţi”, a mai spus edilul Ion Popescu.

Vizualizări: 3,102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: