Un primar din Gorj susține reorganizarea teritorială. "Se impune!"

Dacă unii primari nu vor să audă de o eventuală reorganizare care ar duce la comune și orașe desființate sau comasate, sunt și edili care văd cu ochi buni aceste planuri. Primarul din Bumbești-Jiu, de exemplu, a declarat că se impune o reorganizare "ca să se mai taie din cheltuieli". 

Constantin Bobaru a adăugat că nu e adeptul desființării orașelor, ci ar milita pentru anexarea anumitor localități orașelor care au prea puțini locuitori ca să mai păstreze acest statut. 

"Sunt 3.200 si ceva de UAT-uri. Foarte multe care 700 și ceva de locuitori. Acolo e un aparat de specialitate, Consiliul local și tot ce derivă din această structură administrativă. Se impune reorganizarea, din punctul meu de vedere. Acum depinde care va fi limita: 5.000, 10.000. Nu poți să desființezi 15. Nu știu dacă propunerea cu 15 județe e bătută în cuie. Trebuie să umbli la ceva cheltuieli. Vedeti ca e zarvă mare acum să vedem de unde să taie. Așa, s-ar rezolva problema pentru foarte mult timp de acum încolo. Cred că lucrul acesta trebuia făcut de foarte mult timp. A mai rămas un zvon, acum câțiva ani, cu privire la această propunere, dar a rămas undeva în sertar", a declarat primarul din Bumbești-Jiu, într-un interviu la Radio Infinit.

Reacția edilului vine după ce mediul de afaceri a propus o reorganizare la finalul căreia să mai vorbim de doar 15 județe. Orașele cu mai puțin de 10 mii de locuitori să fie transformate în comune, iar comunele cu mai puțin de 5000 de locuitori să fie desființate. Momentan, totul este la stadiul de propunere a Camerei de Comerț.

Vizualizări: 4,809

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: