Un punct muncit adus din estul sălbatic

• Pandurii a reuşit să ia un punct de la Poli Iaşi, dar echipa  s-a întors cu alţi doi jucători accidentaţi serios

Stadionul Emil Alexandrescu din Iaşi a fost vineri scena unui meci destul de spectaculos, dar şi a unor incidente pe teren care au lăsat Pandurii fără încă doi jucători de bază. Incidente au fost şi la finalul meciului între spectatorii ieşeni şi antrenorul Sorin Cârţu, care a fost tot timpul jocului ţinta înjurăturilor venite din tribună, fără să rămână dator, la final suporterii echipei din Iaşi aşteptând în incinta stadionului să se răfuiască cu antrenorul oltean sub privirile blânde şi binevoitoare ale forţelor de ordine.

Chiar dacă au adus un punct din această deplasare, „pandurii“ au mai pierdut doi fotbalişti, Tilincă având fractură de claviculă, iar Ghindeanu fiind si el suspectat de o fisură la coaste după o intrare dură a unui adversar cu ghetele pe pieptul său, nesancţionată  nici măcar cu cartonaş galben de arbitru, deşi se impunea chiar cartonaşul roşu.

Pandurii au dominat clar jocul şi puteau să înscrie de mai multe ori prin Tilincă, Raskovic sau Stângă, ultimul ratând din nou o ocazie monumentală pe final de joc. Gazdele au fost cele care au deschis scorul după ce Raskovic a ratat deschiderea scorului dintr-o foarfecă spectaculoasă, balonul fiind cu greu respins de un fundaş de pe linia porţii. Stângă şi Tilincă au ratat şi ei deschiderea scorului, iar după 15 minute gazdele au punctat la o fază fixă, profitând de gafa lui Stanca, portarul gorjenilor având o reacţie întârziată şi aruncându-se după ce mingea era deja în poartă. Totuşi Pandurii au reuşit egalarea prin Tilincă, jucător care a înscris spectaculos după o pasă lungă primită de la Nalaţi, el lobând balonul peste portarul Pleşca ieşit neinspirat din careu, şi  tot Tilincă trimiţând în poarta goală cu capul o minge care s-a scurs spre poartă urmărită de un fundaş advers. Din păcate repriza a doua a adus pentru Pandurii două accidentări grave şi mai multe ratări care au făcut ca scorul să fie egal şi la finalul partidei.

Tilincă a fost cea mai mare pierdere după ce portarul Pleşca a intrat în el la o fază în care atacantul scăpase spre poartă şi lovise deja balonul cu capul, dar după aceea a fost făcut KO de adversar. Transportat direct de pe teren cu ambulanţa la spital, Tilincă a fost diagnosticat cu fractură de claviculă şi nu va mai putea reveni curând pe teren. Atacantul a fost înlocuit cu Simion, dar atacul echipei nu a mai fost atât de periculos ca până la momentul accidentării, după câteva minute fiind scos de pe teren şi al doilea jucător accidentat, Ghindeanu, după ce un adversar i-a lăsat crampoanele ca autograf pe coaste fără a fi sancţionat.

Antrenorul Sorin Cârţu, care a luat loc în loja oficială şi a dat indicaţii prin telefon sau strigând direct de acolo la jucători, a declarat după meci că sacrificiile făcute sunt prea mari pentru acest punct, pierderea lui Tilincă şi probabil şi a lui Ghindeanu fiind destul de importante pentru Pandurii.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: