Un stat european a interzis cafeaua la pachet

Pandemia a adus tot felul de măsuri, care de care mai ciudate, luate de diverse state în scopul opririi răspândirii coronavirusului. Într-un stat din Europa guvernul interzice cafeaua la pachet din cauza pandemiei de coronavirus şi explică măsura

Expresia „Cafeaua la pachet” a stârnit iritare printre cetăţenii Cehiei atunci când guvernul a anunţat că este interzisă în Cehia. Iubitorii de cafea din Cehia s-au gândit că ar putea să treacă printr-o perioadă dificilă, după ce Guvernul de la Praga a interzis cafeaua la pachet, în dorinţa de a contracara pandemia de coronavirus.

Decizia de interzicere a cafelei la pachet a fost aprobată recent de Guvernul ceh, însă, din cauza formulării neclare, unii au crezut că este vorba pur şi simplu de pachetele de cafea din magazine. Ministrul ceh al Industriei şi Comerţului, Karel Havlicek, a sporit confuzia după ce a spus că, în opinia sa, cafeaua la pachet va fi permisă doar în cazul în care consumatorii vor lua paharul de cafea "acasă, într-o pungă".

Ministrul Sănătăţii, Jan Blatny, a risipit însă orice confuzie cu prilejul unei dezbateri. "Nu este vorba de o greşeală: obiectivul este acela că nu vom mai face plimbări prin pieţele de Crăciun sau pe străzi cu căni şi pahare de cafea sau mâncare în mână", a precizat ministrul Sănătăţii.

Până la urmă cehii s-au lămurit că nu era vorbe de pachetul clasic de cafea de la magazin ci doar de paharele de cafea cu care oamenii obişnuiesc să se plimbe pe stradă în perioada Crăciunului.

Vizualizări: 1,222

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: