Un turist a făcut accident vascular pe Transalpina. Salvamont Gorj a intervenit!

Intervenție contracronometru pentru salvamontiștii din cadrul Serviciului Salvamont Gorj! Aceștia au fost solicitați să intervină ca echipă de prim răspuns pentru acordarea primului ajutor unei persoane care a suferit un AVC. Evenimentul a avut loc pe Transalpina.

Salvamontiștii au avut o misiune dificilă: aceea de a menține victima în viață până când la fața locului a ajuns un echipaj cu medic, al Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

„Au intervenit salvamontiștii aflați în serviciul de tura în Baza Salvamont Ranca cu o ambulanta Salvamont care au ajuns la victimă, i-au administrat oxigen și i-au mentinut si monitorizat funcțiile vitale pana la sosirea ambulantei SAJ.

Este a treia intervenție de astăzi a salvamontiștilor gorjeni, o intervenție a salvamontistilor din Baza centrala Salvamont Tg-Jiu, in masivul Valcan, și doua intervenții în masivul Parâng soluționate de salvamontiștii din baza Ranca.

În cadrul acestor acțiuni o victima a fost predată pentru transport ambulantei SAJ și o victima a fost transportata la spital direct cu ambulanta Salvamont Gorj”, au transmis reprezentanții Salvamont Gorj.

Zile de foc pentru salvatorii montani

În ultimele zile, salvamontiștii au fost solicitați să intervină în șapte situații critice.

„Șapte intervenții au avut salvamontiștii gorjeni în ultimele 72 de ore, doua derulate pe timp de noapte, intervenții complexe în care au folosit ambulante Salvamont, utilaje specifice de deplasare in teren montan, elicopter SMURD-IGAV pentru cercetare aeriana, drone cu camere normale și cu termoviziune, inclusiv programul de analiza a fotogramelor captate de drone și analizate in Dispeceratul Național de Analiză Date Salvamont-Vodafone, cercetare terestra cu caini de căutare, binocluri cu IR și termoviziune, recuperare din abrupt și transport accidentați în teren dificil și, ce este mai important, o resursă umană bine pregatita si echipata si, mai ales, dedicata aceste profesii nobile”, au mai transmis reprezentanții Salvamont Gorj

Galerie foto






Vizualizări: 2,452

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: