Unde se returnează ambalajele SGR marcă proprie

Una dintre problemele pe care le-au semnalat românii se referă la returnarea ambalajelor SGR marcă proprie. Toți românii care vor să returneze ambalajele SGR marcă proprie a unor magazine și supermarketuri trebuie să știe că toate automatele acceptă aceste produse.

Mulți români s-au plâns că ambalajele SGR marcă proprie nu pot fi returnate în orice magazin, ci doar la automatele din societăți comerciale de unde au cumpărat produsele respective.

De aproximativ o jumătate de an Sistemul Garanție-Returnare a fost introdus în România. SGR se bucură de un real succes, având în vedere că oamenii stau zilnic la rând pentru a înapoia ambalajele la automate.

Însă, fiecare schimbare de acest fel poate aduce și dificultăți, dar și provocări pentru autorități. Una dintre problemele pe care le-au semnalat românii se referă la returnarea ambalajelor SGR marcă proprie.

Mulți dintre consumatori s-au plâns în mediul online că aceste ambalaje nu sunt acceptate decât la automatele amplasate în magazinele de unde au achiziționat produsele. De fapt, ambalajele marcă proprie pot fi returnate în orice automat, indiferent de magazin.

Unii români au crezut că nu le pot înapoia, deoarece a fost afișat un mesaj de eroare: „Automatul nu acceptă această marcă”. Dar nu marca este problema în astfel de situații, având în vedere că reprezentanții magazinelor nu pot controla soft-ul automatelor.  Concret, acest soft este unic în România și există o singură conexiune cu registrul ambalajelor. Cum proprietarul este RetuRO, comercianții nu au cum să scoată ori să includă ambalaje din registru.

O altă problemă o întâmpină clienții în momentul în care apare mesajul „Coșul 1 (PET) este plin. Contactați magazinul”. Asta se întâmplă, în special, la final de săptămână, când oamenii aduc foarte multe ambalaje.

Situația se poate rezolva rapid cu ajutorul angajaților, care vin și înlocuiesc sacii. Amintim că ambalajele care pot fi returnate sunt cele din plastic, sticlă ori metal, care au între 0,1 litri şi 3 litri.

Este important de menționat că sunt refuzate ambalajele sparte, turtite, cu eticheta distrusă sau care au băutură rămasă în ele.

Galerie foto


Vizualizări: 1,414

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: