Va lăsa CE Oltenia sportul fără finanţare?

Ministrul Energiei a scris într-o postare pe facebook că societatea Complexul Energetic Oltenia nu mai poate sponsoriza echipa profesionistă de fotbal Pandurii. Mai exact, ministrul a spus că, din cauza pierderilor, programele de sponsorizare ale CE Oltenia trebuie suspendate şi a mai spus că nu ar vrea să găsească în buget sponsorizări mascate la categoria „alte plăţi”. Victor Grigorescu are un stil de a scrie pe facebook care lasă loc de interpretări. CE Oltenia nu este sponsor al echipelor Pandurii şi Energia, ci acţionar, calitate în care contribuie cu o sumă anual.

Este adevărat că situaţia companiei este complicată, dar fotbaliştii, handbaliştii şi baschetbaliştii sunt ai complexului, la fel ca minerii şi energeticienii. Poate că s-a furat mult la Pandurii sau în orice caz s-a risipit. Şi-au făcut unii acolo salarii de prim-miniştri, şi nu mă refer la jucători sau antrenori. Nici măcar la preşedintele clubului. Plus că la Pandurii nu s-a înţeles niciodată că trebuie strânsă cureaua. De aici probabil şi anunţul stopării finanţării. Când vezi că acţionarii tăi o duc greu, nu te duci în cel mai scump cantonament din Liga I.

Oprirea completă a finanţării ar fi însă un gest iresponsabil. Jucători care pot valora milioane de euro în total vor deveni liberi de contract în câteva zile, dacă nu-şi primesc măcar unul din salariile restante. Dar nu doar aspectul economic contează. Un sportiv este un amestec de muncă şi talent, pe care nu-l putem trata ca pe o maşină pentru care nu mai avem benzină şi o băgăm în garaj. A spune „de azi nu ne mai interesează echipele” este o atitudine în bătaie de joc. Cel mai probabil însă nu aceasta este intenţia principalului finanţator, ci aceea de a forţa o reducere a costurilor. Aşa cum minerii şi energeticienii strâng cureaua, prestatorii la fel, este normal să o facă şi sportivii.

Vizualizări: 541

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: