Vaccinarea în mediul rural, sub așteptări. Primar: Nu se vaccinează de frică!

Campania de vaccinare merge contrar așteptărilor în mediul rural. Și nu în sensul bun. Prea puțini oameni de la țară își doresc să se vaccineze contra Covid. Mulți primari dau vina și pe lipsa campaniilor de informare. Neinformați, mulți oameni preferă să nu se vaccineze deloc.

Primarul din Dănești susține că a lansat și un apel public. Le-a transmis localnicilor că primăria îi poate ajuta să se programeze pentru vaccin ori să fie transportați la un centru de imunizare dacă nu au posibilitatea să meargă singuri acolo. Până acum, niciun localnic nu a cerut ajutorul autorităților. “Am făcut anunț public, că dacă nu sunt oameni care nu pot ajunge la centrele de vaccinare, care nu se pot înscrie pe platforma de vaccinare, să ne solicite sprijinul telefonic și noi o să-i ajutăm să se deplaseze, să se înscrie pe platformă. Încurajez vaccinarea pentru că trebuie să sperăm că vom ieși din această pandemie ca să ieșim și din această criză”, a spus primarul din Dănești, Mădălin Paliță.

Acesta a subliniat că oamenii nu vor să se vaccineze și e greu să fie convinși că doar așa poate fi pus capăt pandemiei. Pentru asta, poartă o vină inclusiv cei care se ocupă de campania de vaccinare pentru că, susține edilul, nu informează cum trebuie oamenii.

„Nu se vaccinează de frică”, a adăugat edilul după ce a stat de vorbă cu mai mulți localnici din comună. „Este foarte greu de convins lumea. Dacă noi, ca lideri ai comunității, nu ne explicăm de ce e virusul activ noaptea și nu e ziua, cu ghilimelele de rigoare, cum aș putea eu să-i explic unui localnic care vine și mă întreabă: Domnule primar, crezi că e bine? Să știți că sunt foarte mulți oameni, în special, bătrâni, care vin și mă întreabă dacă e bine să se vaccineze. Eu le spun că e bine, dar nici eu nu le pot spune cu toată convingerea și atunci e o problemă undeva. Și de aceea numărul lor nu e foarte mare. Omul de la țară, să știți că nu se vaccinează. Dovadă că e slab informat. Eu trebuie ajutat ca instituție, să promovez campania și să le explic oamenilor de ce e bine să se vaccineze și să nu renunțe la măsurile de siguranță. Nu se vaccinează de frică. Cum le explicăm oamenilor de la țară care sunt diferențele dintre Pfizer și Astrazeneca? Nici eu nu le știu exact”, a conchis primarul, la Radio Infinit.

Potrivit ultimei raportări făcute de inspectorii Direcției de Sănătate Publică Gorj, până acum, în județul Gorj, s-au vaccinat împotriva Covid 19 peste 56 de mii de persoane.

Vizualizări: 1,205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: