Valul 5 are "viteza fulgerului” în Franța

Al cincilea val de infecţii cu SARS-CoV-2 în Franţa se traduce prin cifre alarmante, a spus duminică, 21 noiembrie, purtătorul de cuvânt al guvernului. Numărul de noi cazuri de Covid-19 este aproape dublu faţă de săptămâna trecută.

Media de noi cazuri pe şapte zile a ajuns la 17.153, sâmbătă, faţă de 9.458, în urmă cu o săptămână, potrivit autorităţilor sanitare, ceea ce reprezintă o creştere de 81%, relatează AFP.

„Al cincilea val începe cu viteza fulgerului”, a spus Gabrial Attal. Creşterea înregistrată în ultimele şapte zile este de trei ori mai mare decât creşterea medie a numărului de cazuri înregistrată în trei săptămâni anterioare, indicând o accelerare exponenţială a infecţiilor.

Deocamdată, creşterea numărului contaminărilor nu a dus la un influx de pacienţi în spitale, autorităţile franceze atribuind numărul limitat de pacienţi la terapie intensivă ratei mari de vaccinare, serurile dovedindu-se eficiente în oprirea dezvoltării unor forme grave de boală.

Sâmbătă, spitalele au raportat că îngrijesc 7.974 de pacienţi cu Covid-19, dintre care 1.333 se află la terapie intensivă.

În urmă cu o lună cifrele erau de 6.500, respectiv 1.000. „Există o creştere puternică a infecţiilor, dar ştim şi că în Franţa avem o mare acoperire de vaccinare. Pare că suntem înaintea vecinilor noştri în ceea ce priveşte dozele suplimentare”, a mai spus Attal.

Faptul că Franţa a introdus certificatele de sănătate înaintea altor ţări, în vară, a ajutat de asemenea la gestionarea răspândirii Covid-19, a adăugat el.

Certificatul de sănătate, cerut în localuri şi spaţii culturale, certifică faptul că o persoană este complet vaccinată, că s-a vindecat recent de boală sau că a fost testată cu rezultat negativ.

Guvernul continuă să îşi apere alegerea de a pune „povara restricţiilor pe umerii celor nevaccinaţi decât pe ai oamenilor vaccinaţi”, a completat Attal.

Vizualizări: 3,175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: