Veste bună pentru olimpici

Tinerii absolvenți de liceu cu rezultate deosebite la învățătură pot primi granturi de cercetare-dezvoltare și inovare. Sunt eligibili pentru acordarea „Grantului pentru tineri cercetători Regele Carol I” candidații care sunt absolvenți de liceu care au obținut cel puțin o dată, pe perioada studiilor liceale, locurile 1, 2 sau 3 la olimpiadele internaționale sau naționale de științe și care sunt înmatriculați într-o instituție de învățământ superior din România începând cu anul universitar 2017-2018.

Grantul are o valoare anuală stabilită în funcție de performanța obținută de fiecare candidat: pentru laureații la olimpiade internaționale se acordă suma de 3500 de euro pe an pentru locul 1, 3000 de euro pe an pentru locul 2, 2500 de euro pe an pentru locul 3; pentru laureații la olimpiade naționale se acordă suma de 2500 de euro pe an pentru locul 1, 2000 de euro pe an pentru locul 2, 1500 de euro pe an pentru locul 3. Suplimentar față de aceste sume, se mai pot acorda: 500  euro/an, pentru fiecare student, pentru participarea la evenimente  științifice internaționale și/sau pentru protecția drepturilor de proprietate intelectuală; max. 3500 euro/an/echipă formată din cel puțin 5 studenți, provenind din una sau mai multe universități, pentru materiale, subansamble și subcontractări pentru realizarea unor demonstratoare tehnologice sau promovarea unor idei realizate în echipă, cu care aceasta se prezintă și clasifică la concursuri internaționale de prestigiu.

Sumele se asigură de către Ministerul Cercetării și Inovării în lei, la cursul stabilit de Banca Națională a României în data începerii anului  universitar din anul respectiv, și se plătesc către instituția de învățământ superior la care este înmatriculat studentul.

Vizualizări: 876

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: