Viaţă de strămutat de la CEO: Vilă pe o stradă în beznă şi cu wc în curte

Strămutații Complexului Energetic Oltenia din vatra de sat Dragoieni II se plâng de condițiile de trai. Constantin Dănescu este unul dintre aceştia. El şi-a ridicat o vilă pe o stradă neiluminată, are toaleta în grădină şi cară apă cu bidonul de la cişmele stradale. Primăria spune că CEO a terminat lucrările la rețelele de utilități și urmează ca în luna octombrie să facă și recepția lor.

În urmă cu trei ani, Constantin Dănescu, fost miner, s-a mutat din satul Rogojelu, comuna Fărcășești, în Drăgoieni, în Târgu Jiu. La Fărcăşeşti a lăsat excavatorul în curtea sa, dar nici la Târgu Jiu nu e mai bine. Acesta spune că de ani buni cară apă cu bidoanele de la pompele stradale pentru că CEO nu şi-a respectat angajamentele şi nu a asigurat utilitățile.

„Abia au băgat curentul“

Acesta spune că nu mai poate trăi în astfel de condiții. "Suntem strămutați de trei ani. Ni s-a promis că vor fi asigurate toate condițiile pentru apă, canalizare, curent și abia, abia au băgat curentul. Canalizarea nu este dată drumul, apa nu este băgată, străzile nu sunt cum trebuie și suntem strămutați de atâta timp. Apa o luăm din fântână, nu are cantitate mare și seacă, suntem nevoiți să luăm din Drăgoieni de la sursa de apă cu bidoanele", a spus Constantin Dănescu. 

Locatarii din vatra de sat Drăgoieni II spun că au fost pur și simplu aruncați acolo și că cei din companie nu se mai interesează de soarta lor. Oamenii se plâng că noaptea e beznă în zonă și nu se puține ori au fost prădați de hoți. "Mi-e frică noaptea, credeți-mă. E beznă totală. De câte ori au venit și ne-au furat bunurile din curte", a mai spus fostul miner.

Constantin Dănescu spune că a investit peste 300 mii lei pentru a-și ridica o nouă locuință iar de la companie nu a primit nici măcar jumătate din sumă. Practic și-a ridicat o vilă, dar care are toaleta în spatele curții. "Avem excavatorul lor în curtea noastră, la Rogojelu. Nu vor să facă nimic pentru cei care au fost strămutați. Sunt foarte mulți care ar vrea să-și facă locuințe dintre cei care s-au strămutat și nu pot să se mute din cauză că nu au condiții. Noi am ridicat casa, cu bani de la ei, dar foarte puțini și ne-am împrumutat în bănci ca să putem să terminăm", a mai spus acesta.

RECEPŢIE

Terenul este al Complexului Energetic Oltenia, iar utilităţile trebuie asigurate de companie. Cei din primăria Târgu Jiu spun că investițiile urmează să fie recepționate în luna octombrie. După recepția lucrărilor, administrația locală vrea să ia în exploatare vatra de sat Drăgoieni II a CE Oltenia astfel încât din 2017 să facă și investiții în zonă.

Galerie foto





Vizualizări: 2,288

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: