Victor Hănescu, la turneul de tenis de la Târgu Jiu

Românul care în urmă cu câțiva ani reușea să ocupe poziția a 26-a la nivel mondial, Victor Hănescu, s-a aflat la sfârșitul săptămânii la Târgu Jiu, el urmând să revină aici la începutul lunii viitoare.

Prezența fostului campion a fost generată de organizarea turneului Futures și la care participă inclusiv tinere pregătite la academia pe care Hănescu o are. În plus, venirea sa la Târgu Jiu a fost un bun prilej pentru a pune la punct detaliile pentru tabăra pe care fostul sportiv o va organiza aici în a doua săptămână a lunii august.

„Este un turneu care aduce puncte în clasamentul WTA și la care și Academia Victor Hănescu a avut o sportivă în această competiție. În plus, aici este locul unde voi organiza a treia ediție a taberei mele, ce se va desfășura în perioada 6-13 august. A fost un moment prielnic să fac anumite aranjamente, să văd locația, să văd ce facilități sunt în zonă. Sunt jucătoare cu potențial, sunt tinere care vin la asemenea turnee pentru acumula puncte și experiență. Sunt interesat de sportive talentate”, a menționat Victor Hănescu.

În 2005, fostul tenisman a ajuns până în sferturile de la Roland Garros, competiție pe care Simona Halep a fost la un pas anul acesta s-o câștige, ceea ce i-ar fi asigurat acesteia locul 1 în clasamentul ATP. Victor Hănescu e convins că românca va reuși să ajungă cea mai bună din lume, el având câteva cuvinte de consolare și pentru Monica Niculescu, după ce aceasta a pierdut finala de dublu de la Wimbledon. „O văd numărul 1 mondial pe Simona, are potențial, păcat că a ratat aceste două șanse importante, dar cred că are timp să confirme. Poate i-a lipsit încrederea de a finaliza și să accepte că are potențialul să devină numărul 1 mondial. La dublu, în ceea ce o privește pe Monica Niculescu, chiar dacă a pierdut cu un scor neplăcut, e o performanță frumoasă să joci o finală de mare şlam”, a mai spus Hănescu.

Până pe 6 august la Târgu Jiu se desfășoară trei turnee de tenis, partidele având loc pe terenurile amenajate lângă podul Jiului, pe locul în care a funcționat pe vremuri o fostă uzină ce repara utilaje pentru industria minieră. Competițiile au premii totale de 45.000 de dolari și le aduc participantelor cele mai bune și câte 12 puncte WTA. La cele trei competiții sunt înscrise sportive din Argentina, Moldova, Franța, Germania, Japonia, Israel, Venezuela, Italia, Spania, Turcia, Brazilia, Ukraina, China, Elveția, India, Canada, Ungaria, Belarus, Azerbaijan, Serbia, Olanda, Statele Unite ale Americii.

Galerie foto


Vizualizări: 3,071

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: