Investitorii gorjeni care au cumpărat Șirineasa mai vor o echipă

Cei trei investitori din Gorj care au cumpărat echipa din Șirineasa – Vîlcea, cu care omul de afaceri Nicolae Sarcină spune că nu are nicio legătură – vor în continuare să preia și o echipă de Liga a II-a. Negocierile cu Foresta Suceava au picat însă, după ce primarul din localitate a cerut ca investitorii să nu mute echipa din județ. Șirineasa va juca cel mai probabil la Târgu Cărbunești, scrie presa sportivă, deși primarul din localitate a declarat pentru Pandurul că nici măcar nu a vorbit vreodată cu cei de acolo.

La ora actuală se discută în Gorj de o echipă de Liga a II-a, Pandurii Lignitul Târgu Jiu, două echipe de Liga a III-a, Internațional Bălești și ACS Șirineasa care să vină sub o altă denumire la Târgu Cărbunești și de un club nou înființat de autoritățile locale, care să preia echipele de copii și juniori. A apărut însă în calcule încă o echipă de Liga a II-a, cu care negociază aceiași oameni de afaceri din anturajul lui Nicolae Sarcină.

De ce au picat negocierile cu Foresta

O variantă negociată a fost Foresta Suceava, echipă de Liga a II-a în pragul desființării, care mai are cinci jucători, pe care nu o finanțează nimeni și a cărei activitate este blocată de datoriile la stat. Deși săraci, cei de la Foresta nu se vând oricum, primarul impunând investitorilor ca echipa să rămână în localitate.

„Îmi pare rău cu nu s-a găsit până acum o soluţie în acest caz. În ultima perioadă m-am întâlnit cu trei potenţiali investitori, iar principala mea condiţie a fost să se facă o hârtie la notariat, în care să se precizeze că echipa de fotbal nu va fi mutată de la Suceava. După această solicitare, pe investitori nu i-am mai văzut. E păcat că într-un judeţ aşa de mare, cu atâţia oameni de afaceri de succes, nu s-au putut aduna 100.000 de euro pentru salvarea Forestei. Din punct de vedere legal, clubul poate accesa fondurile nerambursabile de la primărie doar în momentul în care intră în posesia certificatului fiscal care să ateste stingerea datoriilor. Imediat, voi demara procedurile de acordare a banilor alocaţi pe anul în curs”, a declarat edilul Sucevei, citat de Monitorul de Suceava.

Liga a II-a va debuta pe 5 august și este puțin probabil să mai poată fi încropită o echipă cu pretenții de promovare. De altfel, situația este la fel de gravă și la Pandurii Târgu Jiu, care are în bătătură doar jucători lipsiți de experiență, unii și de valoare, dar cu pretenții de fotbaliști care au bătut mingea în prima ligă.

BUGET

Cea mai solidă construcție fotbalistică din acest moment pare să fie Internațional Bălești, care poate trage la promovarea în Liga a II-a, cu condiția să fie sprijinită financiar. Se pare că primăria nu poate oferi mai mult de 150.000 de lei în tur și 200.000 în retur, dar un buget de subzistență în Liga a III-a ar fi dublu. Consiliul Județean Gorj nu a comunicat până acum dacă va sprijini această echipă.

Vizualizări: 2,759

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: