VIDEO: Tren cu cărbune în flăcări în cel mai lung tunel din Hunedoara - simulare

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara, în colaborare Regionala CF Timișoara și CFR Infrastructură, a făcut vineri o simulare de incendiu la o garnitură de tren de marfă în cel mai lung tunel din județul Hunedoara.

Scenariul aplicației a presupus că o garnitură de tren de marfă, având în compunere 19 vagoane încărcate cu cărbune, ce circula pe ruta Târgu Jiu – Deva, a deraiat și s-a izbit de pereții laterali ai tunelului feroviar din zona Bănița. La bordul locomotivei electrice a izbucnit un incendiu, iar 5 persoane, blocate în locomotivă, sunt rănite. Din cauza curenților de aer formați în tunel incendiul se propagă și la primul vagon încărcat cu cărbune, existând riscul să se extindă la întreaga garnitură.
Evenimentul s-a produs în cel mai lung tunel feroviar din județul Hunedoara, cu o lungime de 665 m, într-o zonă greu accesibilă. Pentru a ajunge la intrarea în tunel forțele de intervenție au coborât pe o scară metalică, iar echipamentele și accesoriile necesare acționării au fost distribuite cu ajutorul corzilor de pe un viaduct situat la mai bine de 10 metri de locul intervenției.


Echipele de intervenție au desfășurat operațiuni de stingere a incendiului, în condiții de siguranță, și limitare a propagării acestuia la garnitură, concomitent cu operațiunile de salvare a celor 5 oameni răniți din locomotivă. Aceștia au fost scoși în siguranță din tunel și predați echipajelor SMURD, care i-au stabilizat și transportat la ambulanțe.
În exercițiu au fost implicați zeci de oameni de la Detașamentul de Pompieri Petroșani, Detașamentul de Pompieri Deva, Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Regionala CF Timișoara, CFR Infrastructură și Comitetul Local pentru Situații de Urgență Bănița.


Obiectivele aplicației au constat în pregătirea personalului participant prin executarea întrunită a mai multor măsuri și operațiuni, precum și exersarea cooperării interinstituționale.

Vizualizări: 1,988

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: