Vilă făcută scrum de la un boiler electric

Un incendiu puternic a făcut scrum miercuri dimineața o vilă din satul Călești, comuna Stănești. Proprietara casei, o pensionară, era singură în locuință în momentul în care a izbucnit focul.

Mansarda din lemn a construcției a fost cuprinsă repede de flăcări, sătenii uitându-se neputincioși la prăpădul pe care îl făcea focul. Era puțin trecut de ora 5.00, când cineva a strigat că arde casa. Oamenii au ieșit pe ulița satului, dar nu au prea avut ce face, mai ales că focul era la acoperiș. „Strigă o vecină să ieșim afară că arde casa, iar când am ieșit am văzut flăcări uriașe. Cred că de abia era 5 și jumătate, era încă întuneric. Nu aveam cum să sărim cu gălețile sau cu furtunul pentru că era deja foc mare. Rămaseră rău de tot săracii, ne pare rău de ei”, a spus o vecină.

La fel ca și în alte cazuri, exista pericolul extinderii flăcărilor la locuințele învecinate, intervenția pompierilor făcând ca dezastrul să nu fie mai mare. „Casa băiatului meu e lângă a lor și mă și gândii că o să ajungă focul la ea. Aici în apropiere e un iaz și am încercat să bag pompa ca să luăm apă, dar nu vru pompa deloc să pornească. Am încercat, nu am avut ce să-i fac. Norocul a fost că au venit pompierii și opriră focul la timp că altfel cine știe, era scrum și casa băiatului”, a spus un sătean.

Două echipaje de intervenție au făcut deplasarea de la Târgu Jiu la Stănești, pompierii reușind în mare parte să limiteze pagubele doar la gospodăria la care a izbucnit incendiul. „La sosirea pompierilor militari focul se manifesta la acoperișul casei pe o suprafață de circa 400 de metri patrați. Practic, ardea în totalitate și era pericol de a se propaga și la casele învecinate. Nu au existat victime, din fericire, ci doar două persoane care au avut nevoie de îngrijire medicală după ce li s-a făcut rău din cauza situației create”, a declarat Aurelian Negrea, din partea ISU Gorj.

Una din persoanele care a primit îngrijire medicală din partea unui echipaj SMURD a fost bătrâna care se îngrijea de locuința respectivă. Femeii i s-a făcut rău când a văzut că toată munca de-o viață a familiei sale se face scrum. Pompierii au descoperit că un boiler electric lăsat în priză pentru a asigura apa caldă s-ar fi supraîncălzit și ar fi generat toată nenorocirea.

Galerie foto


Vizualizări: 6,150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: