Vis împlinit doar pe jumătate

Cu biletele pentru Cupa Cupelor în buzunar, handbaliştii Energiei nu au reuşit minunea în finala Cupei României. Campionii de la HCM Constanţa n-au stat prea mult la discuţii cu elevii lui Andrieş şi s-au impus fără probleme cu 38 – 25 (17-13).

Parcursul de poveste al Energiei la turneul final al Cupei României s-a oprit în finală. Gorjenii ratează şansa primului trofeu din istoria clubului dar măcar efortul lor nu a fost în van. Şi asta pentru că au prins ultimul tren de Europa.

Constanţa, de neoprit

Energia îşi făcea speranţe în faţa coloşilor din Constanţa deşi pleca cu a doua şansă. Şi asta pentru că gorjenii făcuseră instrucţie cu Odorhei şi Suceava în timp ce campionii se chinuiseră rău de tot cu Clujul în semifinale. Elanul băieţilor lui Andrieş nu a ţinut însă decât 20 de minute. Au condus cu 7 la 4 dar apoi scorul a devenit 10 la 10. Constanţa şi-a respectat blazonul, a forţat cât a trebuit şi a intrat la cabine cu un avantaj de 4 goluri. Din repriza a doua n-a mai existat decât o echipă pe teren. Marinarii au profitat de căderea elevilor lui Andrieş şi s-au desprins decisiv pe tabelă. 38 la 25 a fost scorul final iar gorjenilor nu le rămâne decât mândria că au ajuns să se bată cu trofeul pe masă dar şi biletul garantat pentru Cupa Cupelor.

S-a văzut că am jucat un turneu de trei jocuri în care ne-am bazat pe 7-8 jucători. Nu trebuie să fim mâhniţi pentru că am realizat o mare performanţă, am jucat o finală şi băieţii merită numai felicitări.

Liviu Andrieş, antrenor Energia

Cei de la HCM sunt mult prea buni, e practic naţionala. E greu pentru orice club să strângă atâtea valori. Ar fi fost frumos ca ultima impresie să fie una perfectă, dar am avut un adversar mult prea tare. Bugetele celor două echipe au făcut diferenţa.

Sandu Iacob, Energia

Ne-am luptat, am sperat, dar HCM  a fost o nucă prea puternică pentru noi, e practic echipa naţională, au jucători de valori apropiate pe fiecare post. Noi am dat totul în primele două jocuri şi sunt foarte fericit că ne-am calificat în Cupa Cupelor, cred că dacă terminam pe locul 5 am fi avut soarta lui U Cluj.

Dan Ilieş, Energia

Ne-am dorit foarte mult, dar oboseala şi-a spus cuvântul. Ei schimbau jucătorii pe bandă, noi...A fost o competiţie foarte grea, ne-am îndeplinit obiectivul, ne-am calificat în cupele europene. Îmi pare rău pentru spectatorii care ne-au susţinut. Nu prea are cine să-i bată în România.

Ionuţ Mazilu, Energia

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: