Visul unui adolescent din Rovinari: La 19 ani vrea să câștige turneul de la Roland Garros

Joacă tenis de la patru ani și a reușit să câștige 48 de competiții din cele 118 la care a participat. Numai din luna octombrie și până în prezent a ieșit învingător în șapte meciuri consecutive. Vorbim de Andrei Vâlceanu, un tânăr de 14 ani din Rovinari, care are planuri mărețe de viitor, iar familia face eforturi financiare pentru a-l susține.

Andrei Vâlceanu a început antrenamentele de la patru ani, sub atenta supraveghere a tatălui său, care îi este și antrenor. A jucat pentru mai multe cluburi din țară, iar acum s-a legitimat la CS Jiul Rovinari.

Până la vârsta de 14 ani, Andrei se poate mândri cu reușitele din teren. ”A mai jucat pentru Tenis Profi Arad, pentru ATC Elitte Târgu-Jiu și acum este legitimat la CS Jiul Rovinari. Joacă tenis de la patru ani, la 10 ani a terminat pe locul 5 pe țară, iar la 11 ani a prins selecția națională. A participat la 118 concursuri di n care a câștigat 48. Din octombrie 2020 și până acum a câștigat șapte meciuri consecutive. Pentru anul acesta și-a propus să fie în primii 10 jucători din țară. Andrei iubește tenisul și este într-o formă fantastică”, a declarat Cosmin Vâlceanu.

Tatăl îi este și antrenor și împreună fac eforturi deosebite pentru a obține rezultatele dorite. ”Eu l-am antrenat până la șapte ani, apoi am încercat și cu alți antrenori, dar Andrei e confortabil când îl pregătesc eu și facem echipă bună. Eu am făcut școala de antrenori din București, dar de profesie sunt inginer în minerit. Salariul meu merge doar în pregătirea lui, pentru sală, mingi, echipamente. Dacă vara mai avem oportunități să ne antrenăm la Târgu-Jiu sau la Motru, unde nu ne costă nimic, în timpul iernii ora de antrenament la balon este 85 de lei. De când a început, la patru ani, și până în prezent am investit cu aproximație 200.000 de lei. Un turneu în țară costă 1.500 de lei, dar dacă am ieși în străinătate ne-ar duce la minim 5.000 de euro, dar și rezultatele ar fi altele. Ne-au mai ajutat autoritățile din Rovinari cu decontarea cazării și a transportului. Este un sport foarte scump”, a mai spus Cosmin Vâlceanu.

Chiar dacă este greu și sacrificiile sunt mari, acestea sunt compensate de reușite, iar Andrei țintește tot mai sus. ”Nimic nu este ușor. A fost greu, am schimbat mulți antrenori, până am ajuns la concluzia că fac o echipă bună cu tata. Antrenat de el, am progresat foarte mult. Ne completăm foarte bine și avem obiective comune. Cel mai mare și important obiectiv al meu este ca la 19 ani să câștig turneul de la Roland Garros și sunt sigur că voi reuși. Important e să ajung acolo.”, a spus Andrei Vâlceanu.

Vizualizări: 4,319

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: