Vizite de lucru în cadrul Proiectului catehetic pentru tineri din Arhiepiscopia Craiovei

Proiectul catehetic “Lumină din Lumină” al Arhiepiscopiei Craiovei continuă, cu respectarea măsurilor sanitare impuse în contextul actual al pantemiei. Finalul săptămânii trecute a fost marcat de vizitarea de către reperzentanţii Arhiepiscopiei Craiovei a mai multor grupuri de tineri formate de către preoţi din mai multe oraşe ale judeţelelor Dolj şi Gorj. Astfel, în perioada 5 – 8 noiembrie, reprezentanţi ai Sectorului de învăţământ, activităţi cu tineretul şi de catehizare au vizitat 7 grupuri catehetice de tineri din următoarele Parohii: Parohia “Izvorul Tămăduirii” (pr. Vasilică Niolae) şi Parohia “Sfântul Nicolae” (pr. Alexandru Roman) din Calafat, Parohia “Sfinţii Voievozi” (Pr. Gheorghe Gomoi) din Târgu Jiu, Parohia Rovinari II (pr. Foanene Daniel), Târgu Cărbuneşti (pr. Adrian Vulpe) şi Ţicleni (pr. Dragomir Ţicleanu) din judeţul Gorj şi Parohia „Ziua Crucii” (pr. Vlăducu Viorel) din Craiova.

“Preoţii noştri lucrează cu mare implicare şi atenţie la nevoile tinerilor şi au reuşit să coaguleze grupuri de tineri, chiar în contextul actual, respectând toate măsurile sanitare în vigoare. Am avut o surpriză foarte plăcută într-o locaţie vizitată, unde participanţii erau foarte activi, iar într-ο altă parte am văzut că făceau parte din aceste grupuri copii. Suntem încă în prima parte a etapei de vizitare a grupurilor parohiale de tineri. Sperăm că situaţia sanitară să ne permită să le vizităm pe toate. Îi asigurăm pe credincioşi că sunt luate toate măsurile sanitare care să nu permită diseminarea virusului în altă parte, dar ceea ce trebuie să spun este că impresia este una extraordinară”, a precizat pr. dr. Gabriel Sorescu, consilier în cadrul Sectorului de învăţământ, activităţi cu tineretul şi de catehizare.

“Livada Copilăriei”, în Parohia Ţicleni

Parintele consilier a subliniat faptul că activităţile cu tinerii sunt diverse, de la discuţii tematice, la acţiuni filantropice, activităţi sportive sau de creaţie, precum împletirea de mătănii sau pictura de icoane pe sticlă.

Spre exemplu, în Parohia Ţicleni din judeţul Gorj au fost plantaţi pomi fructiferi de către aceste grupuri de copii şi tineri, fiind înfiinţată “Livada Copilăriei” în curtea Bisericii parohiale “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”. Totodată, într-o activitate care a avut loc sâmbătă, 7 noiembrie, copiii au participat la o activitate artistică, pictând flori pe aleea bisericii.

Vizualizări: 674

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: