Weber, despre pensionarea minerilor: Nu s-a rezolvat, pentru că nu s-a dorit

Deputatul PSD Gorj, Mihai Weber, crede că este incorect ce fac liberalii, care încearcă să paseze la social-democrați problema pensionării la 52 de ani a minerilor și energeticienilor din termocentralele pe cărbune.

“Este o lege pe care am votat-o, este o lege care nu se aplică, pentru că nu s-a dorit lucrul acesta. Dacă se dorea, la vremea respectivă se putea interveni cu o ordonanță, într-o zi”, a spus Weber la Radio Infinit.

Deputatul PSD a spus că există o inițiativă legislativă la Parlament, care ar putea rezolva situația. “Nu mi se pare corect să se arunce responsabilitatea pe alții. Am depus o inițiativă legislativă, împreună cu deputatul Solomon și cu alți colegi, a trecut prin anumite comisii. Acea lege poate să intre într-un caracter de urgență și să se aplice în maximum o lună, dacă se dorește”, a spus liderul PSD Gorj.

Weber spune că situația se cunoaște la nivel de guvern și rămâne de văzut dacă se va merge pe adoptarea unei ordonanțe de urgență sau pe legiferarea în Parlament: “Haideți să vedem cum se poate rezolva această problemă cât mai rapid, corect și legal”.

Legea 197/2021, prin care minerii și energeticienii se pot pensiona la 52 de ani dacă au 30 de ani vechime, din care 25 lucrați în condiții speciale, a intrat în vigoare în luna august. Problema este că salariații Complexului Energetic Oltenia, care au protestat zi de zi pentru a obține legea, s-au așteptat să le fie recunoscute condițiile speciale din ultimii zeci de ani, pe când interpretarea caselor de pensii este că aceste condiții sunt recunoscute de la data intrării în vigoare a legii.

Vizualizări: 3,592

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: