Zăpadă de o palmă la Rânca

A nins destul de bine în noaptea de miercuri spre joi la Rânca, drumarii fiind nevoiţi în cursul dimineţii să scoată utilajele pentru a deszăpezi porţiunea de Transalpina ce face legătura între staţiune şi oraşul Novaci. Stratul de omăt de circa 10 centimetri s-a aşternut mai ales în zona staţiunii, patru utilaje acţionând aici pentru a curăţa carosabilul şi a menţine traficul rutier în condiţii acceptabile.

Chiar dacă turiştii aflaţi joi în staţiune puteau fi număraţi pe degetele de la o mână, în acest weekend cabanierii aşteaptă mult mai mulţi vizitatori, mai ales că zăpada constituie un motiv în plus pentru vizitarea zonei.

Cei care vin începând de vineri în staţiune cu maşinile sunt sfătuiţi să aibă autoturismele dotate cu cauciucuri de iarnă, mai ales că vremea la munte este imprevizibilă şi oricând se poate repeta o astfel de ninsoare.

Accesul pe Transalpina după Rânca, spre Obârşia Lotrului, rămâne în continuare interzis şi, cel mai probabil, până la sfârşitul primăverii anului viitor pe acolo nici nu se va mai circula, mai ales că la altitudine mai mare a nins mai mult.

Credit foto: Facebook Rânca pe Transalpina

Vizualizări: 2,178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: