Zece lucruri simple pentru o viață complicată

Nu lăsa să treacă o zi fără să înveți un lucru pe cineva. Tu știi cum să cauți mai repede informații pe calculator sau ai descoperit un loc nou foarte frumos ori ai o rețetă sau o carte nouă. Nu le ține pentru tine! Spune-le și celor din jurul tău. Nu ține pentru tine nici experiențele care te-au ajutat să te dezvolți!

Nu da sfaturi în/despre situații prin care nu ai trecut. Ascultă, de multe ori doar de asta este nevoie, dar nu da sfaturi decât în baza unor experiențe pe care le-ai avut. Nu este suficient să te pui, imaginar, în locul persoanei cu care discuți.

Nu minți, în general! Nu-ți minți prietenii/iubitul/iubita. Minciuna te mistuie și aduce după ea alte minciuni. Asta vă va schimba felul în care vă tratați tu și amicul sau iubitul tău. Poate va trece peste asta, dar comportamentul față de tine va fi diferit. Ori dacă tu ai mințit, dar nu a aflat, de aici înainte vei încerca să faci tot ce se poate, chiar să nu mai fii tu, în relația cu acea persoană, crezând că așa îți vei spăla păcatul.

Nu da totul. Nu aștepta totul. O relație potrivită este cea formată din două persoane independente dar care au scopuri comune. Nu lăsa să ajungi în situația în care depinzi total de o persoană și atunci când ieși din acea relație să nu mai ai nimic al tău.

Învață să stai cu tine. Ai un week-end liber pe care ți-l petreci tu singură și nu te plictisești și nu ești deprimată? Felicitări. Este exact cum trebuie să fie. O persoană care se simte bine cu ea este o persoană care se cunoaște și care are în interior tot ce are nevoie.

Practică recunoștința și în fiecare zi primești mai mult! Trăiește încet și atent/ă! Fii atent  pentru că în fiecare zi ți se întâmplă un lucru pentru care trebuie să fii recunoscătoare. Nu te strâmba atunci când îți intră soarele în ochi, ci bucură-te de o zi frumoasă. Fii mulțumit cu ce ai pentru a primi mai mult.

Ai grijă de tine și de sănătatea ta. Cercetează orice ți se pare în neregul cu tine. Ai grijă de corpul tău, practică sport și plimbă-te în natură. Hrănește-ți mintea cu lucruri pozitive, locuri frumoase și cărți din care să înveți.

Fă-ți liste. Liste de cumpărături, liste de cheltuieli, liste cu locurile pe care vrei să le vezi, liste cu lucrurile bune din viața ta. Totul devine mai clar. Va fi mai clar cât cheltuiești și pe ce și vei putea să faci economii. Vei știi că ziua de ieri nu a fost așa rea chiar dacă nu ți-ai terminat rapoartele la timp și ți-ai luat de lucru acasă. Vei vedea că tot ieri ai revăzut o prietenă din liceu și ți-a adus aminte de energia și dorințele din acea vreme.

Oamenii nu se schimbă, ci doar interesele lor. Fii schimbarea pe care o aștepți! Poți deveni în fiecare zi mai bun. Canalizează-ți energia în lucruri pozitive și vei putea schimba pe alții, vei mișca lucrurile din loc.

Nu există reguli. Nu-ți impune reguli și nu le confunda cu principiile. Sunt situații în care chiar nerespectarea unor reguli ne definesc. Nu confunda impunerea unor reguli cu teama de a lua decizii.

Vizualizări: 2,191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: