Zeci de accidente pe pârtiile de la Rânca

Zile intense pentru salvatorii montani. În mini-vacanța de Revelion, salvamontiştii au muncit la foc automat. În doar trei zile, ei au fost solicitați la peste 20 de intervenții. Echipajele au fost suplimentate pentru a face față aglomerației de pe pârtii.

Potrivit cabanierilor, în zona montană a județului Gorj au ajuns, în aceste zile, aproximativ zece mii de turiști. La Rânca s-a schiat perfect pe cinci pârtii. Atât începătorii, cât și profesioniștii au încercat pârtiile din stațiune. Zăpada a fost perfectă mai ales că a început să ningă în aceste zile. Stratul de zăpadă a ajuns la aproape un metru în unele zone.

„Am avut aproximativ 20 de intervenții în trei zile. Au fost accidentări pe pârtii ori accidente casnice la cabane. Două cazuri au fost transportate de Ambulanța Salvamont la Spitalul Novaci pentru că erau mai urgente. Restul, au fost predate medicilor de pe Ambulanță, aici, la Rânca. Noi le recomandăm turiștilor să țină cont de sfaturile noastre atunci când sunt pe pârtii și să nu mai exagereze cu mâncarea sau băutura”, a transmis Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj.

În ultima zi de vacanță, salvamontiștii au mai fost solicitați la alte zece cazuri. Salvatorii montani vor rămâne la datorie pe pârtii până la finalul sezonului de iarnă.

Vizualizări: 1,820

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: