Zeci de câini pierduți după ce s-au speriat de petarde și au fugit de acasă

Petrecerea de Revelion s-a încheiat trist pentru zeci de gorjeni care și-au pierdut animalele de companie. Câinii s-au speriat din cauza zgomotului produs de petarde și artificii și au fugit de acasă. Unii au fost găsiți, alții încă nu s-au întors, iar proprietarii au umplut internetul cu anunțuri. 

"S-a pierdut din cauza zgomotului produs de petarde si artificii în noaptea de Revelion". Așa încep zeci de anunțuri postate pe grupurile de pe Facebook ale gorjenilor care au pierdut cățeii în noaptea de Revelion. 

Dacă unii câini au fost recuperați, altii n-au mai fost găsiți. Unii gorjeni sunt dispuși să ofere și recompense numai să-și recupereze animalele de companie. Anunțuri sunt la tot pasul și pe stâlpii din mai multe cartiere din Târgu Jiu. "Foarte multe animale pierdute. Şi, probabil, multe dintre acestea n-o să mai fie recuperate. Pentru ei este o traumă foarte mare. Sunt căţei care mor din cauza artificiilor. Sunt căţei care dezvoltă anumite boli. Ei percep sunetele altfel decât le percepem noi, oamenii", a spus medicul veterinar Patricia Paraschiv. 

Ca să nu treacă prin astfel de situații, proprietarii animalelor sunt sfătuiți să-i țină la adăpost când afară e zarvă mare ce le-ar putea speria. "Trebuie să ne cunoaştem foarte bine câinii. Nu putem interzice petardele cum s-au făcut niște solicitări telefonice la instituție. Trebuie să fim mai atenti în astfel de momente. Eu, de exemplu, am patru câini. Doi se sperie de artificii, doi nu. I-am ținut în casă de Revelion pe cei care se tem. Sunt soluții. Stau copiii cu ei să-i mângâie, să-i liniştească, să-i facă să iasă din acea stare, le putem da jucăria preferată, mâncarea preferată, putem da muzica mai tare în încăpere până se termină zarva de afară. Totul e să ne cunoaștem bine animalele", a declarat Luis Popa, directorul Direcției pentru Protecția Animalelor Gorj.

Galerie foto




Vizualizări: 3,847

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: