Zeci de mii de panouri fotovoltaice pe halda de la Bohorelu 

Complexul Energetic Oltenia va construi un parc fotovoltaic de 17 MW pe halda Bohorelu. Peste 40 de mii de panouri solare vor împânzi terenul extravilan situat pe raza comunei gorjene Drăgotești.

Pentru demararea acestei investiții, Agenția pentru Protecția Mediului Gorj și CEO – Sucursala Miniera „anunţă publicul interesat asupra deciziei etapei de încadrare a planului PUZ – CONSTRUIRE PARC FOTOVOLTAIC CU O PUTERE INSTALATĂ DE 17 MV PE HALDA BOHORELU – cu amplasament în comuna Drăgotești, județul Gorj”.

Documentaţia care a stat la baza luării deciziei privind etapa de încadrare prin care planul se supune procedurii de adoptare fără aviz de mediu poate fi consultată în zilele de luni-joi, între orele 9-16, şi vineri, între orele 9-13, la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj, strada Unirii, nr. 76, Târgu Jiu.

„Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Gorj, în termen de 10 zile calendaristice de la data publicării. În lipsa observaţiilor justificate din partea publicului, se va emite decizia etapei de încadrare”, anunță agenția de mediu.

Halda Bohorelu este situată la mai puțin de 7 kilometri de termocentrala Rovinari, în apropierea orașului Mătăsari. 

Terenul este unul neamenajat, plin de gropi, fiind nevoie de lucrări de nivelare pentru amplasarea celor peste 43.000 de panouri fotovoltaice. 

Halda se întinde pe 40 de hectare, iar investiția în energie verde depășește 18 milioane de euro.

După cum se știe, planul de restructurare a CE Oltenia prevede construirea a opt parcuri fotovoltaice şi două centrale pe gaze, finanţate din Fondul de Modernizare.

Parcurile fotovoltaice au o capacitate instalată de 735 MW și reprezintă o investiție de aproape 670 milioane de euro.

Vizualizări: 3,243

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: